Om travskolan

Axevalla Travskola startade 1996 i ett litet stall på Axevalla Travbana. Lektioner hölls en dag i veckan med inlånade ponnyer som hämtades på dagen och kördes hem efter lektionens slut. Sedan dess har vi vuxit stadigt från år till år och idag står vi med ett helt nybyggt utbildningsstall, en inomhuskörhall, 12 egna hästar och kursverksamhet alla veckans dagar.


Utvecklingen har gått fort från det att vi startade upp Travskolan på Axevalla. Vi erbjuder nu kurser för barn, ungdomar och vuxna på olika kunskapsnivåer. Vi har företagsaktiviteter, tandemkörningar, prova på kurser, licensutbildning och många fler olika aktiviteter.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av hästar för att börja hos oss. Alla är välkomna! I  verksamheten har vi ponnyer som är alldeles lagom för barn och ungdomar att handskas med. Till vuxenkurserna och för de äldre ungdomarna använder vi våra stora hästar.

Vi håller till i vårt fina utbildningsstall som är helt byggt och anpassat för trav- och hästundervisning. Bredvid stallet finns en körhall vilken nu ger oss ännu bättre möjligheter att hålla bra körundervisning. Utbildningsstallet och körhallen blir tillsammans med våra fina träningsbanor en komplett anläggning för travsport.

Våra kurser leds av utbildade travskoleinstruktörer, travtränare, montéryttare, travhippologer och travinstruktörer. Varje kurstillfälle innehåller praktik blandat med teori om hästar och travsport.

Vi har ett nära samarbete med Sötåsen Naturbruksgymnasium vars travundervisning är förlagd i vårt utbildningsstall.

Axevalla Travskola:
- Drivs av Västergötlands Travsällskap
- Har idag ca 80-100 elever i veckan

Syftet med vår verksamhet är att:
- driva travskola för barn, ungdomar och vuxna
- få nya intressenter till travsporten
- skapa gemenskap bland travsportens ungdomar
- ge ungdomar förutsättningar för en fortsatt karriär inom sporten

För att läsa mer om våra kurser, ledare och hästar, klicka HÄR

Vill du veta mer om Axevallas travskola eller anmäla dig till våra kurser är du varmt välkommen att kontakta: 

Caroline Renström 0511-263 05 eller via Mail


info@axevalla.travsport.se