Månadens hästägare januari 2020 blev Mari Laang & Roger Svensson

Både Mari och Roger är välkända på Axevallas stallbacke, där de ofta är och tränar både egna hästen Looping, men också hjälper till med Fredrik Bergs hästar. Det blir flera dagar i veckan som de kommer in och tränar, vid sidan av sina ordinarie jobb.


- Det är ett bra samarbete, vi hjälper varandra. Fredrik hjälper till med tips och råd om våra hästar och vi hjälper till att köra hans, berättar Mari.

Just Looping är det alltid Fredrik som kör i loppen.
- Om han inte är upptagen eller avstängd säger Mari med ett skratt.
 Det var lite av en slump att det blev så. De blev tipsade om att Fredrik var duktig och bra att ha att göra med, och sedan har det flutit på, nu umgås de även privat och trivs väldigt bra ihop säger Mari.
 
Från början var det Axevallas ekipagekontrollant Inge Dickens och hans fru Ulla som ägde Looping, men efter lite problem med hälsan bestämde sig Inge för att sälja hästarna. Mari hade då varit en del i stallet, och fastnade direkt för den fina märren som vid tillfället var tre år.
- Det kändes självklart att ta över Looping, vi hade som ett speciellt band direkt, det var en häst jag verkligen fastnat för, berättar Mari.
 
Och på den vägen är det, Looping är nu nyss fyllda sex år gammal och efter en kort tids sjukdom och penicillinkur så är hästen igång och tränar igen.
-Vi blandar gärna upp träningen med lite ridning och att hon får gå sina jobb tillsammans med Fredriks hästar, det blir väldigt ensidigt om hon ska gå själv hela tiden och vi tror på miljöombyte som är nyttigt för hästarna, säger Mari.
 
För närvarande är Looping enda hästen på Maris träningslista då stallkompisen Prince DoDo precis har fått bli skogsmulle. Nu väntar paret på första segern för Looping, som vi på Axevalla hoppas tagit åt sig av miljöombytet och snart får segerdefilera!
 
Prisutdelning på scenen i totohallen under tävlingsdagen tisdag den 3 mars. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Publicerad måndag 2 mars 2020. info@axevalla.travsport.se