Foto: MVA Foto

Månadens Hästägare december 2019 blev Hultgren, A/Lusensky, C/Johansson, P/ Söderkvist, M

Anders Hultgren är en av Axevallas proffstränare med 8 hästar på listan, han driver sin rörelse ihop med sambon Charlotta Lusensky. De två tillsammans med Peder Johansson och Mikael Söderkvist äger U.S.Male som startar på Axevalla på tisdag den 28/1.


Arbetet på gården fördelas så att Lotta ridtränar de äldre hästarna och Anders kör de yngre. De fantastiska miljöerna med skog och mark gör att många hästar som kommer i träning i stallet får en nytändning.
-Det blir lite som att få komma på spa för dem, ja, håller Anders med när vi frågar. Det ska vara kul för hästarna att träna.
 
När U.S.Male, eller Malte som han kallas, bara var ett föl var det oklart om han ens skulle överleva. Efter en otäck skada på sträcksenan var Anders inte säker på om han skulle behöva ta bort hästen. Men han bestämde sig ändå för att ge ”Malte” en chans. Med omväxlande spjälkning och gipsning och mycket hårt jobb stod det klart att hästen hade tagit chansen och skulle kunna bli tävlingshäst trots en till en början oviss framtid.
 
Inkörningen hos Olle Elfstrand blev en succé och Olle hade bara gott att säga om U.S.Male, som sedan fick bli valack och komma tillbaka till stall Hultgren/Lusensky.
-Han är en kanonhäst, en riktig drömhäst med en enorm kapacitet berättar Anders. Hans enda problem är att han inte riktigt förstår när i loppen det är dags att tävla och när han kan gå med och vila.

”Malte” fick mycket mängdträning och blev till slut lite för bekväm i jobben med bästisen Anders, som beslutade att han skulle få komma till Thomas Dalborg en kortare tid för ett miljöombyte. Detta slog väl ut, för i karriärens första start på Åby blev hästen tvåa på kilometertiden 15,7 full väg.
 
På hösten 2019 fick U.S.Male flytta hem till Anders och Lotta igen, och de fyra första starterna tillbaka i stallet gav resultatet 2,2,1,2.
-Den här hästen är både startsnabb och otroligt travsäker trots sin gamla skada, det är bara tävlingsinstinkten som sätter stopp för hans kapacitet ibland berättar Anders.
 
Vi önskar såklart hela kretsen kring U.S.Male stort lycka till här på Axevalla på tisdag!

Prisutdelning på scenen i totohallen under tävlingsdagen tisdag den 28 januari. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Publicerad fredag 24 januari 2020. info@axevalla.travsport.se