Karl-Erik Benders Ungdomsstipendium 2024

Inför ansökan till 2024 års Ungdomsstipendium uppmärksammade vi under tisdagens tävlingar fjolårets stipendiater Alva Hagaeus och Linnéa Ståhl som nyligen är hemkomna från sin praktik hos Åke Svanstedt i USA.


Karl-Erik Benders Ungdomsstipendium delades ut för första gången under StoChampionatshelgen 2023 i samband med Karl-Erik Benders Minneslopp på söndagen. De första stipendiaterna som fick åka till USA och göra två veckors praktik hos Åke Svanstedt var Alva Hagaeus och Linnéa Ståhl som vi passade på att uppmärksamma i vinnarcirkeln under tävlingarna i tisdags kväll inför ansökan till 2024 års stipendium. 

Alva och Linnéa är nyligen hemkomna från sin praktik, och båda är mycket nöjda med sin resa som de passade på att förlänga med ett par extra dagars semester och besök på Universal Studios. Förutom ett riktigt traväventyr och praktik hos en legendar inom sporten kunde tjejerna njuta av varmt och härligt väder på andra sidan Atlanten.

Alva berättar att det var häftigt att få se en annan del av sporten och följa hästarnas vardag och sättet man jobbar med träningen, och såklart att få lära sig mycket av Åke vilket Linnéa instämde i och fyllde i att det också var intressant att få jobba med tvååringarna som finns där.

Båda har efter praktiken blivit erbjudna jobb hos stall Svanstedt i USA och för tjejerna lutar det åt att de ska åka då både värmen och upplevelsen lockar efter att de tar studenten nu i juni. 

-Jag kommer troligtvis att åka över i november och stanna i ett år berättar Linnéa. 

-Får man en sådan här chans måste man ta den fyller Alva i.

Båda rekommenderar att man söker stipendiet om man har möjlighet, då det är en chans som man inte vet om man får fler gånger i livet. Drömmarna om en framtid inom travsporten har helt klart växt sig starkare för tjejerna efter den här upplevelsen och vi på Axevalla önskar dem stort lycka till med sina fortsatta satsningar!

Publicerad onsdag 17 april 2024. info@axevalla.travsport.se