Ecurie D. får eget lopp på Nyårsafton

Den Skövdeägda topphästen Ecurie D. (Infinitif – To Soon) som nu är avelshingst i USA får ett eget lopp på Nyårsafton här på Axevalla.


Delägaren Global Glide AB (Yüksel Süleyman) vill gärna bidra på hemmabanan och skänker ett anmärkningsvärt hederspris till segrande hästs ägare i loppet, nämligen en fri levande fölavgift i Ecurie D. till ett värde av 10.000 USD.

Ecurie D. började hos Frode Hamre med 11 raka segrar och han blev tidigt en riktig ”snackhäst”. Totalt blev det 18 segrar på 23 starter och 7,5 miljoner kr intjänat innan han efter Elitloppstarten flyttades till USA och Åke Svanstedt. Där fortsatte segertåget och totalt blev det 20 segrar på 31 starter och 13.522.759 kr i intjänade pengar innan han gick till avel inför årets säsong.

Nästa år är tanken att satsningen blir en stoserie med sex försöksomgångar under hösten här på Axevalla där finalen går av stapeln på Nyårsafton och hederspriset till segrande hästs ägare är en fri levande fölavgift i Ecurie D.

 Våra tävlingar på Nyårsafton med Sylvesterloppet och finalen av Winter Burst har cementerats som vår största och viktigaste tävlingsdag efter Trippeltravet och det känns mycket bra att ytterligare utveckla det sportsliga värdet den här dagen.

Publicerad torsdag 16 november 2023. info@axevalla.travsport.se