V64®: Unico Broline tillbaka som en vinnare

I fjol var han en följetång i V75® och tog flera imponerande segrar när han gick upp i Gulddivisionen.
Nu har Unico Broline gjort årsdebut – och det slutade med seger i comebacken.
– Han såg lite seg och ”köttbulleaktig” ut men det var skönt att han gick hela vägen in i mål. Jag har V75 på Axevalla om några veckor som mål, sa tränaren Sofia Aronsson.


Unico Broiine hade ett succéår i fjol där han tog åtta segrar på 15 starter, varav sex av dem var i V75®. Totalt blev det 1,7 miljoner kronor insprunget under säsongen och Unico Broline gick upp i Gulddivisionen. Han avslutade fjolåret med tre raka andraplatser i högsta eliten, i lopp som Svenskt Mästerskap, Müllers Memorial och Silverhästen på Solvalla.
Under måndagskvällens tävlingar på Färjestad var det dags för årsdebut, vilken ägde rum i V64® tillsammans med Erik Adielsson i sulkyn. Det var första starten på fyra månader för Sofia Aronssons stjärna, men han avgjorde ändå på klasshästens manér den sista biten. Unico Broline fick ett lopp i andra par utvändigt en bit ner i fältet, samtidigt som andrahandsfavoriten Hirondelle Sibey kunna glida till ledningen efter sexhundra meter. Första halvvarvet avverkades efter 1.11 och Björn Goop varvade på 1.13,4 med sitt franska toppsto. Men den sistnämnda galopperade som slagen på upploppet. Erik Adielsson vred ut Unico Broline till attack sexhundra meter kvar, och hästen fick trava i tredjespår genom hela slutkurvan. Han attackerade för fullt in på upploppet, kopplade greppet när Hirondelle Sibey galopperade, och höll sedan undan med ett nödrop före vasst avslutande Order To Fly. Segertiden skrevs till 1.13,6/2140a. Noteras kan att Mr Mah Can, som gjorde första starten för Sofia Aronsson, satt fast med gott om krafter kvar som trea i mål.
– Det var bra tryck i början även om det inte gick vansinnigt fort i täten. Det var en bra årsdebut för honom. Han fick göra lite jobb sista sjuhundra metrarna och det var säkert bra för att rensa rören, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln.
Sofia Aronson berättade som sagt efter loppet att hon har planer på att starta Unico Broline i V75 den 15 april, som då avgörs på hemmabanan Axevalla.

Michael Carlsson, Kanal 75

Foto: Malin Albinsson / TR Bild

Publicerad tisdag 28 mars 2023. info@axevalla.travsport.se