Inför V75® (jackpot): Äntligen dags för en fullträff för följetongen?

Sex raka starter i Svenska Travligan. Men utan att få sätta pricken över i:et.
Är det någon som står på tur för segern snart, så är det Draupner.
Jesper Rydberg hoppas det är dags på lördag.


V75® i Halmstad den här lördagen. Fina jackpotmiljoner är adderade till potten.
Något som förstås gör att spelarkollektivet är extra mycket på tårna. En häst att verkligen bevaka är 1 Draupner (V75-3) som utvecklats till något av en följetong på rikstoton under de senaste månaderna. När han på lördag startar i Bronsdivisionens försök blir det hästens sjunde raka framträdande i STL.
– Ja, han är ju med på STL nästan jämt nu känns det som…Allt känns bra med hästen i alla fall och jag körde honom nu på onsdagsmorgonen, det verkade fortsatt fint, säger hästens tränare Jesper Rydberg.
Drauper skrällvann på V75® för lite mer än ett år sedan, på Mantorp i början av juni.
Men trots idoga försök den här säsongen har segerlyckan ännu uteblivit. Med det sagt har sexåringen långt ifrån stått för några dåliga insatser. Tvärtom. Är det någon, som det brukar heta, som står på tur för en seger så är det Axevallatravaren. Senast i Vaggeryd avslutade han vasst från de bakre regionerna och gången före i Åmål, blev han fast över upploppet med sparade krafter – trots en inledande galopp. – Han avslutade jättebra senast och det gör han ju varje gång. Då blev det ju väldigt långt fram och det gick inte att göra så mycket mer än så och gången före i Åmål kändes det väl som om det fanns en del kvar i linorna över mål, trots galoppen.
Så man kan säga att formen är helt på topp?
– Formen kan inte vara så mycket bättre. Han vinner inte så ofta, men han har väl snart samlat på sig för en seger, jag tror den sitter där snart.

Innerspår – fågel eller fisk?
I lördagens start på Halmstadtravet börjar Draupner från innerspåret bakom bilen.
Vanligtvis ett eftertraktat spår och väldigt sällan ett dåligt sådant, men tränaren är inte helt övertygad om att hans häst kan försvara innerspåret.
– Det är lite lurigt då han väl inte är mer än medel ut, han är inte supersnabb i alla fall men samtidigt inte jättelångsam heller. Han öppnade bra på Solvalla för tre starter sedan tycker jag och senast vågade jag inte ladda efter galoppen på Åmål. Det är därmed lite oklart var vi hamnar härifrån, jag tror att vi kan få svårt att hålla ut alla de andra. Men jag hoppas vi kan hitta rygg ledaren, förklarar Jesper.
Om ni, mot din förmodan, håller upp, vill du köra i ledningen då?
– Då kan det vara värt att prova. Hästen har ju inte gått i ledningen på hur länge som helst så i så fall är det väl värt ett test, men som sagt jag tror det kan bli svårt att hålla ut de andra.
Fast, om det bara klaffar något så när, då ska vi räknas med vinstchans?
– Ja, det är ju så med honom att han alltid brukar dyka upp där i den främre träffen, man ska i alla fall inte räkna bort honom och jag tycker han ska med om man streckar ett par stycken i loppet.
Det blir barfota runt om och jänkarvagn som vanligt. Genomför du några ändringar?
– Det enda jag funderar på är om vi ska sätta på ”lapparna” på huvudlaget igen, han är gått med ett ”open eye” i de senaste starterna, men det kan bli att vi återgår till ett helstängt huvudlag nu.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Foto: Maria Holmén / TR Bild

Publicerad onsdag 5 juli 2023. info@axevalla.travsport.se