V64®: Derbyfinalist skrällde för Gustav som tog en dubbel

Han var femma i Svenskt Travderby 2019 och hade inte vunnit lopp på två och ett halvt år.
Men under måndagens V64® på Axevalla skrällvann Roofie tillsammans med Gustav Johansson.
Gustav tog för övrigt en dubbelseger då han även styrde in pappa Håkan-tränade Böhmaren först över mållinjen.


Den 19-årige kusktalangen från Halmstad blev hundraprocentig under Axevallas måndagstävlingar. Två styrningar resulterade i lika många segrar för Gustav Johansson. En perfekt uppladdning inför V75 på hemmabanan Halmstad på lördag, då han kör sex hästar på miljonspelet.
– Perfekt, nu kan vi åka hem, konstaterade Gustav Johansson efter att ha skrällt med Roofie, som tränas av Patrik H Sjöberg i Halmstad.
Roofie hade inte vunnit lopp sedan i augusti år 2000, efter att dessförinnan kvalat in till Svenskt Travderby året innan via en försöksseger, och blev sedermera femma i Derbyt som vanns av Attraversiamo.
Men Gustav Johansson fick fin snurr på Roofie över Axevallas långa upplopp, som spurtade ner länge ledande Dats Pepito kort före mål. Därmed var skrällen ett faktum för 27-oddsaren Roofie som var spelad till 4 procent på insatsfördeleningen.
– Det är en riktig hedershäst. Han har varit halsopererad och har tränat bra inför varje start och Gustav har kört perfekta lopp, men vi har varit lite besvikna på honom. Därför hade vi inga större förhoppningar idag men desto roligare att han vann. Han har haft sina problem men nu är han fräsch och det är en pigg och levnadsglad häst, sa Peter H Sjöberg.
Gustav Johansson inledde kvällens V64 genom att vinna med Böhmaren, som tränas av pappa Håkan B Johansson.
Förutom skrällen Roofie så blev det favoritbetonat på V64 där Stefan Persson tog en dubbelseger med Classy Knox och Mr Birdman, som tränas av Håkan K Persson respektive Marcus Sundberg.
I lärlings- och amatörserien vann Tom Johansson med Is This Love, som tränas av Jim Oscarsson. När sedan Victor Rosleff styrde in favoriten Fönix Vang (som tog tredje raka segern och tränas av Helena Egertoft) i V64-avslutningen, stannade utdelningen för sex rätt på 2907 kronor. Fem rätt gav 22 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det jackpot i tisdagens V64 som avgörs på Jägersro.

Michael Carlsson, Kanal 75

Foto: TR Bild

Publicerad onsdag 25 januari 2023. info@axevalla.travsport.se