V64®: Sagolik seger i Silverstoet

Värste motståndaren försvann i spetskörningen.
Då blev det defilering för R.K.Fade.
- Fantastiskt stort. Att få vinna ett sådant lopp och få se hästen med lagerkrans, det betyder otroligt mycket, sade Jasmine Ising efter uppvisningen i Silverstoet.


På pappret var det en duell mellan uppfödningslöpningsfinaliserna R.K.Fade och Chapter One. Det blev det också, i 100 meter. Då galopperade nämligen den senare i ett försök att komma förbi i spetskampen. Därmed låg fältet öppet för R.K.Fade som dominerade Axevallas anrika tvååringslopp i händerna på Björn Goop och bara stack ifrån över upploppet.

- Hon var förtjänt av att få vinna idag. Nu blev loppet kört för vår del, vi fick bestämma väldigt mycket och det blev snabba sista 700. Och hon är väldigt, väldigt snabb, berömde segerkusken innan tränaren Jasmine Ising fyllde i: - Otroligt roligt, framförallt för Patrik. Det är hans häst, det var han som valde ut henne från början och kör nästan varje jobb. Hon är otroligt speciell, men han har verkligen jobbat med henne. Det är hans hjärtebarn, sade Ising och refererade till sin sambo Patrik Fernlund som var tagen efter triumfen.

För fyra-fem månader sedan tog hon inte ett travsteg. Vi har nött och nött och nött. Det är så sjukt mycket jobb som ligger bakom. Så får man vinna Silverstoet, det är stort. Jag är så glad. Det är som en saga, utbrast Fernlund efter segern värd 100 000 kronor. V64® blev favoritbetonad och betalade 1 131 kronor för sex rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Foto: MVA Foto

Publicerad onsdag 13 december 2023. info@axevalla.travsport.se