V64®: Countess Face mot högre höjder

En kulltopp visade upp sig.
Countess Face förgyllde tisdagskvällen på Axevalla.
- Hon är helt grym och det finns mycket utveckling i henne, berömde Adrian Kolgjini efter en övertygande återkomst.


Prispengarna var de lägsta hon tävlat om i karriären. Trots det valde Adrian Kolgjini åka från Skåne till Axevalla med sitt jättelöfte Countess Face. Hästen som inledde karriären med två raka segrar på topptider i våras och följde upp med en sjätteplats i tuffast tänkbara omgivning i Treåringseliten för ston. På tisdagen var stoet tillbaka efter två månaders paus och visade att hon är redo att ta upp kampen med sina kullsystrar i Svenskt Trav-Oaks dit kvalen går på Solvalla 1 oktober.

- Det var inte optimalt att resa så långt, men det var ont om lopp åt henne och då får man åka. Det stora målet är oaks, hon ska få ett lopp till på Jägersro 13 september, sedan ska vi ha henne i toppslag, förklarade Kolgjini sedan han sköljt till ledningen i en tempoökning på sista bortre långsidan och åkt undan i bekväm stil på 1.14,2/2 140 meter autostart före en mycket positiv Sensitive Tile. - Det kändes riktigt bra hela vägen. När jag körde så klev hon bara över ledaren. Hon går med mycket vikt, boots, tunga järnskor och sula, men jag kände idag att jag kan lätta henne nästa gång. Och hon har alla ingredienser att stå 2 640 meter om knappt ett år, svarade Kolgjini på frågan om han ämnar återkomma till Axevallas största lopp Stochampionatet nästa säsong.

Jackpot på torsdag Hemmatränaren Eric Martinsson tog en dubbel på V64 sedan radarpartnern Carl Johan Jepson sparat krafterna till det långa upploppet bakom Dats Tore och Vision of Gideon varpå utdelningen för sex rätt stannade vid 9 686 kronor. Jackpot på fyrorna innebär att över 800 000 kronor vandrar vidare till torsdagens omgång på Örebrotravet då ATG spår 4,5 miljoner till en ensam vinnare med sex rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Foto: Lars Jakobsson / TR Bild

Publicerad onsdag 30 augusti 2023. info@axevalla.travsport.se