Inför V75®: Revanschsugna norrmän på Axevalla

Allt blev fel för Cicero T.G. i årsdebuten.
På lördag hoppas Geir Vegard Gundersen på revansch.
- Hästen känns jättefin och nu får Magnus ladda från start, säger tränaren.


Tongångarna var väldigt positiva inför Cicero T.G:s årsdebut på Åby i början av april. Då blev det galopp efter 600 meter och hästen fick inte visa vad han kunde.
- Det blev fel och den starten lägger vi bakom oss. Vi hade väl mer eller mindre bestämt att vi inte skulle ladda från start. Magnus tog upp direkt och så här i efterhand blev det fel. Nu var Cicero T.G. väldigt laddad och slog ihop och galopperade, berättar Geir Vegard Gundersen.
Galoppen kostade många meter och Cicero T.G. var borta ur loppet, men svarade för en stark upphämtning.
- Magnus var mycket nöjd med hur hästen kändes och han lät honom följa med över upploppet och drog inte det norska huvudlaget och Cicero T.G. var inte tom i mål. Det blev ett ganska konstigt lopp där det gick väldigt fort till slut, sammanfattningsvis var vi jättenöjda.
På lördag jagar stall Gundersen revansch i den tredje deltävligen i Paralympiatravet, tillika avdelning fem på V75®.
Hur känns hästen i träningen efter det loppet?
- Han känns jättefin och det känns att han har gått framåt med den genomköraren.
Hur blir taktiken den här gången?
- Det brukar sällan bli som man tänkt sig, men den här gången måste Magnus vara mer med från start, att hamna långt bak går inte i den här typen av sällskap. Vi får hoppas att det löser sig. Cicero T.G. är snabb om man väljer att trycka av honom från början.
Ändrar ni något i balans eller utrustning?
- Han tävlade barfota runt om senast och med en amerikansk vagn, nu blir det barfota fram och en vanlig vagn, det har han tävlat med i flera lopp med framgång så det oroar inte.
Hur värderar du segerchansen?
- Vi var optimister inför årsdebuten och hästen känns ännu bättre efter det loppet och vi har stor tro på honom även om det är tufft motstånd igen.

Joakim Brundin, Kanal 75

Foto: Lars Jakobsson / TR Bild

Publicerad torsdag 13 april 2023. info@axevalla.travsport.se