Inför V75: Persson med chans både lördag och söndag

Hobart var inte långt ifrån en plats i derbyt.
Nu får fyraåringen försöka plocka hem sin första seger på V75® istället.
- Han har utvecklats mycket på slutet och jag tycker att han ska ha chans, säger David Persson.


Det tävlas i dagarna två på Jägersro i helgen med dubbla omgångar V75®. Proffsige Axevalla-amatören David Persson är på plats båda dagarna. Lördagen är kryddad med en jackpot som kan ge en ensam vinnare 54 miljoner kronor.
David Persson har två hästar till start på lördagen, men hade hoppats att Hobart hade startat på i derbyt på söndagen.
- Han spurtade väldigt bra och det var det fler som gjorde och han hade nog blivit trea som bäst. Visst var det lite blandade känslor när jag åkte hem, visst var det nära, men det hade behövts ännu lite mer tur. Sammantaget var jag väldigt nöjd med hästen, säger David Persson.
Hobart har tävlat en hel del på V75 och testat i årgångsloppen utan att riktigt lyckats fullt ut.
- Jag har haft lite problem att få till balansen på honom. Jag har gjort tvärtom i tron att det ska passa, men så har inte varit fallet. Nu är han där jag vill ha honom och hästen har utvecklats mycket på slutet och jag tror att han kommer att fortsätta sin resa ett tag till, det finns mycket inombords i honom och han är både stark och löpärlig.

Inte överraskad om han vinner
På lördag startar Hobart i bronsdivisionen och går upp en klass.
- Det ska spelarna ha i åtanke. Det är ett bra lopp och Hobart har bakspår och han måste ha tur och komma rätt på loppet och positionerna. Ett högt tempo måste till också och det ser det ut att bli med många bra hästar i loppet. Klaffar det så blir jag inte ett dugg överraskad om Hobart vinner. Jag kommer inte att göra några ändringar.
David Persson har även med Dynamic Twister (V75-5) i jackpotomgången.
- Han var bra vid segern senast och det var skönt att han studsade tillbaka efter två mindre bra insatser då han inte riktigt fick det att fungera. Han känns fin och jag tror på en bra insats av honom. Skulle han hitta ner i ett vettigt slagläge så kan han dyka upp där framme även om det kanske är lite väl tufft att tro på seger. Jag gör inga ändringar på honom heller.

Helgens bästa chans
Det blir alltså dubbla resor till Jägersro för stall Persson i helgen. På söndagen har han en häst till start på V75.
- Donna Summer (V75-2) var senast ute i ett försök till derbystoet och jag var nöjd med henne. Nu var hon inte helt på topp och nu har hon det loppet i kroppen och ska vara ännu lite bättre nu. Det är kort distans och det kommer nog att gå fort hela vägen. Det gynnar Donna Summer som kan hålla ett högt tempo länge. Hon är bra för klassen tycker jag och jag håller henne som helgens bästa chans.

Joakim Brundin, Kanal 75

Foto: Lars Jakobsson / TR Bild

Publicerad torsdag 1 september 2022. info@axevalla.travsport.se