Inför V4® & V5®: Sugen på nytt championat

Eric Martinsson har haft härlig snurr på stallet senaste månaden och åker till Åmål för att avgöra tränarchampionatet där han har tre segrar till godo på Marcus Hultman inför dagens övningar.
- Vi vann ju ifjol och då vill man förstås inte släppa titeln frivilligt. Det brukar gå bra i Åmål och jag hoppas att vi kan åka hem med någon seger idag också, hälsar Martinsson från bilen och berättar om sina hästar:


6 Danilo H.B. (V4-3) är ett nyförvärv som följde med oss efter senaste starten. Vi tog honom till veterinären, gav hästen en paus och har sedan tränat på. Han har inte gått några snabbare jobb utan fått nöta på i sanden där han känns jättefin. Sådana här äldre hästar brukar inte behöva några banjobb och han ligger fint i puls så jag tror på en bra insats direkt. Känslan är att han borde klara de snäva svängarna på Åmål och Carl Johan (Jepson) får väl ladda iväg en bit från start och se vad som händer. Det allra bästa vore förstås om han kom till ledningen, då ökar alltid chanserna mycket på den här banan, men jag misstänker att det är några innanför som gärna vill svara och då blir det tuffare att vinna. Vi kommer att köra med norskt huvudlag som jag vet att han haft tidigare samt rycktussar. Av vad jag sett i lopparkivet så har han bara haft det i senaste starten. Det är inget vi provat hemma utan jag räknar med att det fungerar. I övrigt blir det barfota.
3 Ess Expression (V5-3) är en stor och rejäl häst som känns stark i träningen. Hon har gått 1.20 på rundbana som snabbast och är väl förberedd inför sin debut. Men det är en häst som är stänkrädd, även om vi tränar henne i rygg hela tiden så fungerar hon klart bäst när hon får springa där framme. Därför blir det full laddning mot ledningen här, lyckas hon nå dit så tror jag att hon blir svårslagen och sammantaget håller jag henne som min bästa chans för dagen.
4 Indian Spice (V5-4) kan mer än hon visat och springer med handbromsen i loppen. Det känns som att hon bara visat tredje växeln av nio ännu så länge. Jag ska prova henne med rycktussar i värmningen idag för att se om det får henne att ta i bättre. Hon har gått helt ren i öronen tidigare så det är ingen stor förändring, men jag måste prova något. Det kan i alla fall vara värt att hålla ögonen på hur hon reagerar. Är det positivt så får hon tävla så i loppet. Annars är det en passande uppgift den här gången där hon står bra inne i loppet. Hon tog sin seger från ledningen och taktiken måste bli att försöka komma dit igen. Inga andra ändringar.

Robin Johansson, Kanal 75

Foto: Maria Holmén/TR Bild

Publicerad torsdag 8 september 2022. info@axevalla.travsport.se