Marc Elias flyttar till Axevalla

Marc Elias och hans sambo Line Bach Skallberg lämnar Skåne och Jägersro och flyttar till Axevalla i nästa vecka.


Nu på tisdag den 6 september går flyttlasset och den 12 september börjar Marc arbeta hos Ulf Stenströmer med hans unghästar inne på Axevallas stallbacke. De har också med sig sina två egna hästar Vincentius och Anice Cake.
- Det här är något vi har funderat på ett tag och vi har varit i kontakt med Axevalla under en period. Line är från Skara och Axevalla från början så det finns en anknytning även där, säger Marc och fortsätter.
- Jag går utbildningen för att bli A-tränare och har de två avslutande kurserna kvar under hösten och vintern. Tanken från början var att göra klart dessa och flytta nästa år men desto mer vi har funderat och när den här möjligheten dök upp så kändes det helt rätt att ta steget nu för att lära känna omgivningen. Både jag och Line har jobbat länge hos pappa (Conrad Lugauer) och självklart kommer vi att sakna familjen och alla arbetskamrater men samtidigt ska det också bli väldigt roligt och spännande att starta en egen verksamhet i framtiden och då känns det här steget helt rätt.

Som son till Conrad Lugauer är Marc född in i travet men det var inte alls självklart från början att det skulle bli trav för hela slanten.
- När vi bodde i Tyskland var jag inte så intresserad faktiskt men när vi kom till Sverige 2007 och jag fick se en annan bild av travsporten och hur stort intresset är här så kom intresset även för mig. Jag började hjälpa till i stallet när jag var 15-16 år och när Copper Beech slog igenom och bland annat vann Olympiatravet på Åby 2010 blev jag fast på allvar. När jag gick i gymnasiet hade jag bestämt mig att det är trav jag vill hålla på med, berättar Marc.

Som ovan nämnt börjar Marc hos Ulf Stenströmer om en dryg vecka. Där ska han ansvara för unghästarna inne på Axevalla. Någon gång nästa år, när han är färdig med A-tränarutbildningen, är planen att starta egen verksamhet med bas inne på Axevalla.
- Vi har varit runt och tittat på anläggningen och gillar verkligen det vi ser och här finns alla förutsättningar för att träna hästarna på det sätt vi vill. Det ska bli väldigt spännande och intressant att prova att träna våra egna två hästar nu en period för att känna oss för och dessutom vara med och träna upp Ulf Stenströmers unghästar, avslutar Marc Elias.

Vi på Axevalla hälsar Marc och Line välkomna till oss!

Publicerad fredag 2 september 2022. info@axevalla.travsport.se