Heart of Steel bäst i stallduell

Kung på gården?
Ullbergs Minne på Axevalla utmynnade i ett rent stallmästerskap.
- Det är inte svårt att le när vi tog full pott, mös Peter Untersteiner sedan Heart of Steel vägrat släppa förbi sig Adde S.H.


Ett gäng härdade gulddivisionare mötte upp i tisdagens snabblopp på Axevalla som lockade med 100 000 kronor till vinnaren.
Utmärkande för många var startsnabbheten och att skulle bli hård kubbning om ledningen var närmast givet.
När krutröken lagt sig efter första sväng satt Heart of Steel främst med stallkamraten Adde S.H. på utsidan.
Då förvandlades loppet plötsligt till rena promenaden när 1.08,9 första 500 blev till 1.13,5 vid varvningen.
Den andhämtningen var precis vad tätduon behövde och Johan Untersteiners två kvickfotade miljonärer släppte ingen in på livet när de stred sida vid sida upploppet ner. Adde S.H. såg en stund ut att ha övertaget för Sören Boel, men när Peter Untersteiner lutade sig tillbaka i vagnen på Heart of Steel visade den senare vem som var bäst för dagen, och kanske bäst i hela stallet.
- Det var stentuff körning från början, precis jag vi befarade, men vi hade flyt som hade spår innanför och kunde svara. Heart of Steel kämpade på bra och båda hästarna får verkligen fint betyg. Det här är en väldigt fin snabbloppare som fortfarande har en hel del att hämta om han får vara fräsch, mös Peter Untersteiner.
Favoriten och elitloppsfinalisten Click Bait hittade andra par utvändigt, men kroknade helt i spåren runt sista sväng.
- Det gick otroligt långsamt andra halvvarvet och jag gjorde ett felval som gick ut 700 kvar. Det blev helt fel. Men hästen gick med bakskor idag och alla gånger jag kört honom så har han varit klart sämre, han får inte ut steget på samma sätt, förklarade körande Per Lennartsson.
Segertiden skrevs till 1.11,7/1 640 meter autostart och utdelningen på V64 stannade vid 3 247 kronor för sex rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Foto: Burt Seeger / TR Bild

Publicerad onsdag 19 oktober 2022. info@axevalla.travsport.se