Inför GS75®: Axevallatränaren med het duo

Stallformen pekar brant uppåt för Eric Martinsson.
På söndag när GS75® avgörs på Åmål har han två heta segerbud.
- Jag tror mycket på både Stepping Dreamboy och Esprit Fairway, säger Axevallatränaren.


Eric Martinsson har successivt byggt upp en stark tränarrörelse och numera står det knappt 60 hästar i stallet strax utanför Skara.
- Vi vill helst ligga mellan 50-55 hästar. Nu är några äldre på väg ut ur stallet och vi ska fylla på med lite yngre förmågor och det känns spännande. Vi har handlat lite på de auktioner som varit och det är ännu en auktion torsdag och fredag denna veckan och kanske kan vi köpa ytterligare någon eller några hästar till, säger Eric Martinsson.
För tre år sedan valde familjen att köpa Ulf Stenströmers gård Vasken strax utanför Skara.
- Vi hade varit sugna på en egen gård ett längre tag och vi ville hålla oss i det här distriktet. Vi kollade under flera år om det fanns något lämpligt objekt och när denna möjlighet dök upp så slog vi till. Läget är bra, det ligger nära Skara och Axevalla och det är ganska nära till andra banor också.
Stallets framgångar har successivt i jämn takt och fjolårets resultat på 4,2 miljoner ser ut att få sig en knuff uppåt.
- Hästarna trivs här hos oss och det gör vi också. Vi har gjort lite förändringar som vi vill ha det och det har blivit rätt och det känns väldigt bra.

Har en hög lägstanivå
Det finns ingen stjärna i stallet som drar in mycket pengar utan det är flera som drar lasset.
- Vi har många hästar som tävlar bra och just jämnheten är en styrka. Jag tycker att vi har en hög lägstanivå och ser till att hålla hästarna fräscha så de kan tävla kontinuerligt och då kommer också resultaten. Vad det gäller träning så försöker vi göra det så enkelt som möjligt så hästarna får vara hästar.
På söndag avgörs GS75 på Åmål och stall Eric Martinsson spelar lite av huvudrollen.
- Både Stepping Dreamboy och Esprit Fairway har fått bra spår vilket är mycket viktigt när man tävlar på 800-metersbanan i Åmål. Kommer man till ledningen och har en bra häst så är mycket vunnet.
6 Stepping Dreamboy (GS75-1) håller mycket bra form. Jag var klart nöjd med hans insats senast och allt tyder på att han gör ett bra lopp igen.
Han är startsnabb och har ett bra spår så taktiken är väl given?
- Oja, det är ledningen som är plan A. Stepping Dreamboy är klart gynnad av att gå i täten och kommer han dit är mycket vunnet och då tror jag han blir mycket svårslagen. Han visade senast att han även går bra i ryggar och oavsett position ser det ut som en bra chans.
1 Esprit Fairway (GS75-3) var jag nöjd med senast. Hon hade inte startat på ett tag och det gick fort till slut och hon hängde på bra. Hon känns fin i träningen efter det och bör vara ännu bättre till den här starten.
Är hon också startsnabb?
- Ja, hon kan kliva iväg bra från början hon också och jag ser gärna henne i ledningen. Det är en klar fördel att vara med där framme i Åmål och hon ska också ses med ganska bra chans.
Lika mycket tur i spårlottningen hade inte 10 Bontoni Degato (GS75-7) som får starta i det bakre ledet.
- Det är ett minus. Hästen håller bra form och är jämn och säker. Med lite tur på vägen så ska han ha en vettig platschans i alla fall.
Vem är bästa chansen?
- Det är Stepping Dreamboy, han har dokumenterad toppform, bra läge och är bra för klassen.

Joakim Brundin, Kanal 75

Foto: Kanal 75

Publicerad onsdag 5 oktober 2022. info@axevalla.travsport.se