V64®: Great Skills glänste i sista BC-kvalen

Ett genrep över förväntan.
Stochampionatsvinnaren Great Skills löste sin kvalificering till Breeders’ Crown på bästa sätt.
- Det var lite bättre tryck i henne än vad jag trott, mös Daniel Wäjersten.


Sista chansen att få vara med i årets sista storlopp.
Tisdagens Breeders’ Crown-uttagningar på Bollnästravet betydde mycket för många.
För Great Skills var kvalificeringen mest en formalitet då hon sannolikt klarat sig till semifinalerna ändå tack vare sin prissumma på över tre miljoner kronor.
Men Daniel Wäjersten lämnade inget åt slumpen då han bestämt körde sig till ledningen.
Och Great Skills lämnade inget i övrigt att önska när hon sprintade ifrån sina kullsystrar på spänstiga ben.
- Det var lite bättre tryck i henne än vad jag trott efter frånvaro. Och det slog väl ut med halvstängt huvudlag idag, förklarade Wäjersten som andas optimism inför semifinalerna 30 oktober och eventuell final två veckor senare.
- Vi fick sätta pricken över i i Stochampionatet, men nu ska vi försöka ta Breeders’ Crown också. Jag var väldigt nöjd med henne idag, hon fick en lagom genomkörare.

"Bra grejer"
Derbyfyran Kagan visade också att storformen är tillbaka då han brakade till ledningen och dirigerade för Robert Bergh.
- Han är snabb ut och har kickat till på det sista månaden i samband med derbyt, han har blivit väldigt komplett, förklarade Bergh som lät lika nöjd med ett år yngre Night Art - trots att denne inte motsvarade sitt favoritskap.
- Han var väldigt harmonisk. Det är ett av få lopp som han fått springa bakifrån så det var utbildande, förklarade Bergh vars häst liftade med bakom Stefan Melanders Thereisnolimit, men inte kunde utmana när luckan kom över upploppet.
Vinnaren har härdats i unghästcirkusen på andra sidan Atlanten och fick efter ett par mersmakande prestationer över lång distans nu segerdefilera för första gången i hemlandet.
Och ska man tro körande Ulf Ohlsson väntar fler segrar.
- En jättefin häst, spänstig och fin, det här är bra grejer. Roligt att han fick vinna idag och vara klar för semifinalerna, sade Ohlsson.

Skräll från Kihlström/Redén
Att utdelningen på V64 orkade upp i 8 172 kronor kan vinnarna tacka Örjan Kihlström och Daniel Redén för.
Duon bjöd nämligen på en sällsynt jätteskräll när Global Delight krossade sina konkurrenter den tunga vägen.
- Hon har inte levererat på slutet och hade spår 12 idag så det såg tufft ut. Loppet blev inte alls som jag hade tänkt mig på förhand, jag tänkte att hon skulle få ett lugnt lopp. Men det är en väldigt fin häst som fortfarande är grov i gången och har mycket vikt på sig. Det tar vi nästa år då jag tror att det finns mycket utveckling i henne, men nu när vi får vara med i Breeders’- semin siktar vi på det först, förklarade Redén som redan inför loppet utmålade hästen som bäst bland stallets treåriga ston.

Robin Johansson, Kanal 75

Foto: Malin Albinsson / TR Bild

Publicerad torsdag 13 oktober 2022. info@axevalla.travsport.se