V75®: Sofia fick jubla dubbelt hemma på Axevalla

Sofia Aronsson var den stora vinnaren på lördagen och Axevallatränaren kunde räkna in en dubbel på V75 på hemmabanan.
- Det är så skönt när allt flyter.


Sofia Aronsson hade tre hästar till start på V75 och inledde lördagen med två raka segrar.
Andrahandsfavoriten Unico Broline blev svaret i V75-1 och tillsammans med Erik Adielsson avgjorde den sexårige valacken ganska bekvämt över Axevallas upplopp efter en resa i andra par utvändigt och attack 500 meter från mål. Det var tredje raka årssegern för hemmahästen som därmed är obesegrad 2022. Tvåa blev favoriten Four Guys Dream som fick nöja sig med andrapriset från spets.
Andra segern kom i lärlingsloppet där Nina Ginto hade bäst fart över upploppet tillsammans med Gustav Johansson. V75-2 kom i väg först i fjärde startförsöket och då utan 1 Stepping Dreamgirl som blev utkörd efter att han orsakat två omstarter.
- Det är så skönt när allt flyter. Erik körde perfekt och Gustav körde perfekt, konstaterade Sofia Aronsson nöjt.

Dubbel för Adielsson
Erik Adielsson hade också en fin dag och han följde upp segern med Unico Broline i V75-1 med skrällseger i gulddivisionen med 18-oddsaren Holy Water. Den sjuårige hingsten, som tränas av Tomas Malmqvist, har härdats i Frankrike och avgjorde V75-3 knappt före en mycket tapper Remarkable Feet som gjorde grovjobbet utvändigt om storfavoriten Disco Volante i ledningen.
Holy Water satt sist utvändigt och kunde följa med i rygg på Zenick Brick som attackerade i tredjespår på sista bortre långsidan och avslutade sedan starkt över Sveriges längsta och mest utslagsgivande upplopp.

Känslosam seger
Även V75-4 bjöd på en överraskning då 11-oddsaren Bismarck Comery bara var bäst efter gjort allt grovjobb själv utvändigt om favoriten Pere Ubu. Iikka Nurmonen tränar vinnaren och han satt även i segersulkyn.
Att Axevalla har ett långt upplopp fick vi se i V75-5 där Darlington Fame tog meter för meter och fångade i favoriten Hobart i sista stegen. Markus Niklasson satt i segersulkyn och tränar gör Per-Emil Henriksson.
- Jag är mållös. Hon sprang för sin delägares skull, som gick bort i veckan. Jag är rätt säkert på att han är med och ser det här ändå, sa en rörd men samlad Per-Emil Henriksson.
Även i V75-6 bjöds publiken på ett rafflande upplopp där Eenymeenyminymoedk spurtade allra vassast efter att Flemming Jensen attackerat i fjärdespår 500 kvar och plockade många längder över upploppet efter en resa i sjätte par utvändigt.

Vann trots startgalopp
I V75-7 presenterade Admir Zukanovic ett mycket spännande italienskt nyförvärv och trots en startgalopp var 12-oddsaren Best Ofdream Trio ensam på banan till slut. Loppet blev väldigt annorlunda då Gordon Brodde rusade långt före övriga innan han blev infångad 500 meter före mål. Resten handlade som sagt bara om vinnaren som såg väldigt löpsugen ut hela vägen in i mål i händerna på Kim Eriksson.
Sju rätt på V75 gav 894 990 kronor, sex rätt gav 4 529 kronor och fem rätt 366 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Foto: Kanal 75

Publicerad måndag 28 februari 2022. info@axevalla.travsport.se