Inför GS75® (jackpot): ”Hela stallet går på högvarv”

Stepping Dreamboy är bättre än någonsin.
På söndag när GS75 avgörs på Mantorp jagar han sin fjärde raka seger.
- Han ser ut att bli favorit och det ska han vara, säger hästens tränare Eric Martinsson.


Förra söndagen avgjordes Grand Slam 75 på Färjestad. Ingen lyckades hitta alla sju vinnarna vilket betyder att det finns extra pengar att spela om på Mantorp på söndag. Axevallas Eric Martinsson går mot sitt bästa är som tränare och från västgötaslätten har han med sig en formstark trio.
- Alla tre hästarna är bra i ordning och hela stallet går på högvarv. Sedan augusti har det gått riktigt bra och vi vinner många lopp och kör in mycket pengar och det är vi stolta över, säger Eric Martinsson.
6 Stepping Dreamboy (GS75-1) kommer med tre segrar i rad och har vunnit lätt utan att behöva visa allt.
- Han har varit jättebra och haft krafter kvar. Det är en bra häst för klassen och han känns fortsatt fin i träningen. Att han måste tävla med skor oroar jag mig inte för. Han travade en 1.15-tid som treåring med skor och det är ju lika för alla.
Ledningen verkar vara en position som Stepping Dreamboy trivs lite extra i. Alla tre segrar på slutet är tagna från spets.
- Han gillar att springa i den positionen. Han vill gärna bli jagad än jaga själv. Han är mycket startsnabb oavsett om det är voltstart eller autostart. Jag tror han har en bra chans att komma till spets även den här gången.
Han ser ut att bli stor favorit, köper du det?
- Ja, det gör jag, det ser ut som en mycket bra chans på förhand.

Jag gillar hästen
3 La Coquette Zon
 (GS75-3) har inte samma segerhunger som sin stallkamrat och har bara vunnit ett lopp på 29 starter hittills och den kom i hästens senaste start.
- Det var första starten för oss. Hon har tränats av ägaren tidigare. Vi hade bara tränat henne i sanden och hästen svarade för en bra prestation. Kusken körde bara sista 300 meterna och behövde inte dra varken det norska huvudlaget eller tussarna som satt i öronen.
Nu är det lite tuffare motstånd som väntar La Coquette Zon.
- Jag tycker att hon står ganska billigt inne i klassen i förhållande till sitt kunnande. Hon är kvick i benen och spåret är bra och hon bör få en vettig position. Hon har tävlat med skor i alla starten utom senast då vi testade barfota och det ska inte innebära några problem.
Du låter smått optimistisk?
- Jag gillar hästen och hoppas att hon kan tjäna ganska snabba pengar framöver.
Treårige 3 Adthemisson (GS75-5) är sist ut i trion och han möter ett ganska tufft motstånd.
- Ja, det ser ut som ett ganska tufft lopp på förhand. Adthemisson har inlett ganska bra. Han är inte riktigt färdig ännu och behöver mogna mer. Han är bland annat ganska stänkrädd även om det blir bättre och bättre.
Han startar i autostart för första gången, hur tror du han grejar det?
- Det ska inte vara några problem. VI får prova före. Spåret är bra och förhoppningsvis får han en fin resa och då kan han säkert vara med där framme och jaga en plats.

Joakim Brundin, Kanal 75

Foto: Maria Holmén / TR Bild

Publicerad torsdag 1 december 2022. info@axevalla.travsport.se