Ecurie D. slutar att tävla

Den svenskägde supertravaren Ecurie D. slutar att tävla och blir avelshingst i USA, det rapporterar Sulkysport på tisdagen.


En av världens främsta travare lägger tävlingsskorna på hyllan.
Ecurie D. var supertalangen som inledde karriären med elva raka segrar för Frode Hamre och fick chansen att möta den äldre eliten i Hugo Åbergs Memorial redan som fyraåring.
Året efter deltog han i Elitloppet, men fick nöja sig med sjättepriset varpå hästen flyttades till Åke Svanstedt i USA.
Där tog han sin nya kontinent med storm och i tre raka segrar mot den inhemska eliten. Sedan har resultaten varit mer blandade, men med skyhöga toppar som vid segern på världsrekordtiden 1.07,9 på Meadowlands i maj i år. Ecurie D. visade även upp sig från sin bästa sida då han tog hem säsongens sista storlopp i TVG-finalen på Meadowlands 26 november.
Enligt Sulkysport har ägarna Süleyman Yüksel, Marko Kreivi och Åke Svanstedt nu beslutat att det blev slutpunkten på tävlingskarriären och att den snart sjuårige hingsten kommer att stallas upp för avel i USA.
Därmed avslutar Ecurie D. karriären med 20 segrar på 31 starter och motsvarande 14 miljoner kronor insprunget.
För Svanstedt innebär det att han tappar två av sina största stjärnor till nästa säsong då stallkamraten Back of the Neck också gick till avel i veckan.

Kanal 75

Foto: Lars Jakobsson / TR Bild

Publicerad onsdag 7 december 2022. info@axevalla.travsport.se