V64®: Inget stoppar Göranssons Ferrari

Från klarhet till klarhet.
LaFerrari Dimanche skojade med sina kullsystrar i Första Testet StoChampionatet.
- Det är fantastiskt, vi har en häst som kan vara med i årgångsloppen, myste tränaren Carl-Otto Göransson.


Två segrar på V75 i mars.
På tisdagskvällen visade LaFerrari Dimanche att hon även kan bli en faktor i de största årgångsloppen.
Och då i synnerhet Stochampionatet vars första test hade lockat några av fjolårets främsta ston i landet.
Dit hörde absolut inte LaFerrari Dimanche som debuterade så sent som i december, men nu visade att hon är redo att tampas med sina tuffaste kullsystrar.
För den kanske tuffaste av dem alla, Björn Röcklingers stenkross Kashmir River, anslöt tidigt på utsidan och stred som vanligt storstilat in i mål i årsdebuten, men var ändå chanslös att gå i närkamp.
- Hon är bra, det går inte att sticka under stol med. Helt fantastiskt, hade någon sagt i december att vi skulle vinna ett test till Stochampionatet så hade jag aldrig trott det. Jag är så stolt över Tuva och Frida, det är en sådan lycka att få fram en så fin häst, sade Carl-Otto Göransson med hänvisning till dotter och hustru som är de övriga pelarna i det lilla familjestallet.
Segern var värd 75 000 kronor och tiden blev 1.14,1/2 640 meter autostart.

Finland nästa för Gareth Boko
Kvällens andra sportsliga godbit var Jerry Riordans elitloppstrea Gareth Boko som inte fick något gratis i återkomsten på svensk mark.
Det spelade ingen som helst roll.
Magnus A Djuse satte sig utvändigt om ledande Upset Face och avväpnade denne innan slutsvängen på väg mot överlägsen seger.
En läcker återkomst och perfekt genrep inför kommande Finlandia-Ajo.
- Hästen var jättefin. Väldigt löpglad, fräsch och fin. Han kändes nästan i toppslag, berömde Djuse efter joggingturen till bottenodds på 1.12,9/2 140 meter autostart.
En tränardubbel signerad tränarparet Mikael Selin/Christel Berntsson som fick se Björn Goop hitta till spets med såväl Teanie och Bat Marke bidrog till att V64 betalade 11 818 kronor för sex rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Foto: Maria Holmén / TR Bild

Publicerad onsdag 13 april 2022. info@axevalla.travsport.se