Photoshots 15 december

2015-12-15 16:39:00

Photoshots 15 december

Det här var eftermiddagen på Axevalla när Björn Goop blev ännu mera historisk och tog karriärens 6000:e seger med Celebreightr i lopp 9. En trippelseger blev det för Björn till slut innan dagen var till ända.

Foto: MVA Foto, malin Albinsson.

Björn Goop vann sitt allra första lopp i den allra första starten här på Axevalla 1994 med Scotch Ville. Nu, 21 år senare, klev han alltså in bland den celebra skara som har vunnit 6000 kusksegrar tillsammans med pappa Olle Goop, Stig H Johansson, Åke Svanstedt och Jorma Kontio. 


Givetvis hyllades Björn Goop i vinnarcirkeln efter den historiska segern.
Först ut den här tävlingsdagen var Mikael J Andersson som satte dit Pär Hedbergs Love Palema efter ledning hela vägen i lopp 1.
Magnus Jakobsson serverade Allan Åkermans Quentin Frontline ett fint lopp och sexåringen tackade genom att spurta till lätt seger i lopp 2.
Kent Knutsson har ett fint löfte i treåriga Moon's Oki Doki som inte hade några som helst problem att leda runt om i lopp 3.
Carl Johan Jepson hemförde lopp 4, V4-avslutningen, med Yippie Chic som tränas av Åbyamatören Lars-Erik Feldt.
Björn Goop tog dagens första och karriärens 5999:e seger med Anton Johanssons nyförvärv Nepals Dandy i lopp 5.
Magnus Jakobsson tog sin andra seger för dagen i lopp 6 med sin egen träning Conrads Elsa som ledde runt om och vann med till synes en hel del sparat.
örebrotränaren Tobias Modig reglerade motståndet i lopp 7 från mestadels utvändigt ledaren.
Hemmaseger i lopp 8 genom Tomas S Anderssons Valborg Gertorp som tog karriärens första seger tillsammans med Thomas Dalborg.
I lopp 9 kom då seger nummer 6000 för Björn Goop när han vann med Peter Arnqvists Celebreightr.
Hemmaseger i dagens avslutande lopp genom Bo Hellkvists Running Young som gav Björn Goop sin tredje dagsseger och seger nummer 6001 i hans framgångsrika karriär.