Ottos analys till V75 på Sundbyholm

2017-11-10 11:00:00

Ottos analys till V75 på Sundbyholm

Eskilstuna presenterar en väldigt öppen och spelvärd V75-omgång. Jag spikar i fjärde och femte och hoppas att det skräller lite lagom i de andra avdelningarna. Här kommer mina idéer till lördag.

V75-1

6 Springover (39%) är favorit och han har radat upp fina prestationer hos Peter Untersteiner. Senast spurtade han sylvasst till knapp seger men det var en riktigt bra insats. Han kan hamna lite på vingel här och jag garderar. 1 Linus Boy (24%) fick stryk på linjen senast av favoriten och kan absolut få revansch här. 2 Cab Hornline (19%) har också tävlat oerhört bra i Silverdivisionen och från ett fint startspår är han med och strider. DET FINNS NÅGRA ROLIGA SKRÄLLAR HÄR! 5 Valentino Strix (2%) är helt ostreckad men var på linjen med Linus Boy och Springover senast. Bra merit och en jätteskräll. 10 Thaiger Exclusive (2%) gjorde en toppinsats senast vid seger trots galopp. Spännande med Jepson! 12 Super Nice (3%) har ett jobbigt utgångsläge men han TRIVS JÄTTEBRA MED CLAES SJÖSTRÖM.

 

V75-2

Ett spännande treåringslopp där 11 Very Kronos (40%) blir stor favorit. Kapacitetmässigt är han motiverad favorit men han kan bete sig väldigt stressat och galoppen kan komma även från bakspår. JAG VÅGAR INTE SPIKA. Loppet ser vidöppet ut och jag nämner några roliga. 6 Neelix (7%) är också lite strulig men fartfyllt och given på garderad kupong. JAG GILLAR 12 KARL SJÖHAMMAR (4%). Han är inte mycket streckad men trots spåret tror jag att han kan blanda sig i segerstriden.

 

V75-3

2 Nadal Broline (32%) har perfekta förutsättningar och han har givetvis vinstchans. Jag har inte riktigt varit nöjd med Nadal under säsongen och jag vågar inte spika. 4 Charrua Forlan (11%) har gjort flera heroiska insatser utan att få vinna. Han har fina förutsättningar på kort distans och han sitter där när som helst. ”Gamlingen” 5 Spring Erom (19%) gör ju topplopp hela tiden och man kan aldrig riktigt glömma bort honom. Tar man med även 7 Cruzado Dela Noche (18%) som är bättre än raden så känns det garderat. LÅS PÅ FYRA HÄSTAR.

 

V75-4

2 Dealwithakiss (19%) gjorde ett fantastiskt lopp senast på Åby då hon sprang i jänkarvagn för första gången. I EN ÖPPEN OMGÅNG BLIR DET EN AV MINA SPIKAR!

 

V75-5

5 Hållihop (18%) ÄR EN UNDANTAGSHÄST. Han har sex segrar och en andra plats på åtta starter vilket imponerar. Givetvis har det varit några billiga lopp men han har verkligen visat rätt inställning. Jepson känns som en rejäl förstärkning och för mig är det givet att spika.

 

V75-6

5 I´m Just a Sund (49%) har fyra raka segrar i Finland och han har gjort det väldigt bra. Han är ändå SVÅR ATT SÄTTA IN I SVENSK KONKURRENS. Han kan vara överlägsen men jag har svårt att spikahästar som jag inte har följt på rätt sätt. Bakom haglar det av roliga motbud. 4 Massitj (3%) gjorde ett kanonlopp senast på Örebro trots att han gick med skor! Säkert barfota igen och bara 3%. 11 Staro Ivy League (1%)!!! Är ju en riktigt vass spurtare. NEJ, JAG SIKTAR PÅ ATT HITTA SKRÄLLEN HÄR OCH HELGARDERAR.

 

V75-7

6 Track Angle (27%) är en riktigt fin fyraårstalang som har en lämplig uppgift här. För er som gör ett mindre system så kan han vara en chansspik i sista. 1 Carmine Am (21%) är en riktig tuffing som jag tycker alltid gör bra insatser. Jag tror dock att innerspåret kan bli en fälla och då måste han ha en viss tur på vägen. Jorma upp är givetvis intressant. 3 Lass Revenue (4%) är vindsnabb från start och lär sitta bra till direkt. Kanske lite tufft för en treåring men med Ulf Ohlsson kan det vara en rolig outsider. 2 Dajmen Am (9%) har ett GOTT RYKTE. Det har dock strulat på slutet men han är absolut värd ett streck på en garderad kupong. Strecka även 11 Titan Brodde (23%) som hittat stilen rejält på slutet.

 

Det är bara att ladda om batterierna. Imorgon gör vi ett nytt försök att sätta sjuan. Nu är det dags!

 

Per Ottosson