Ottos analys till V75 på Jägersro 13 januari

2018-01-12 13:45:00

Ottos analys till V75 på Jägersro 13 januari

V75 avgörs på Jägersro. Det finns ett antal tänkbara spikbud och omgången känns möjlig. Nedan hoppas jag att ni kan finna de rätta idéerna. Nu kör vi!

V75-1

Jag tror att Ludde Kolgjini kan vinna första! 8 Platon Face (9%) såg lysande ut senast på Örebro då han gick i jänkarvagn. Tyvärr hamnade han invändigt och fick chansen alldeles för sent. Jag pratade med Jepson idag (torsdag) och han berömde hästen. Så fort Ludde får chansen lär han styra på och jag hoppas att han provar jänkarvagn igen. Lite strulrisk men kan vara en CHANSSPIK. Bakom min chansspik så tycker jag att 2 Olle Rols (25%) har utvecklats kanonfint på slutet. DOCK så har han fått väldigt snabba pengar på sig och det är tuffare motstånd nu. 6 Gomez (19%) har tre raka segrar. Han är trög i loppen men har ändå segerviljan vilket alltid är viktigt. Ett bud. 7 Toddler (8%) kom tillbaka efter en tids paus senast. Han var riktigt vass och han har alltid visat kapacitet.

 

V75-2

1 Erwin (67%) har verkligen imponerat och i klass II borde han ha toppchans att spetsa och att leda från start till mål. Han verkar stabil och har startsnabbhet så det räcker. Den sunda vinnaren. Garderar man favoriten så är 10 Harri K. (3%) en jätteskräll att ta med. Han spurtade sylvasst senast på Örebro och han är min första utmanare.

 

V75-3

Favorit är Västerboonthenews (53%). Han hade ingen chans senast mot Dante Boko men gjorde ändå en fin insats. Han är motiverad favorit men lär antagligen få ett tufft lopp utvändigt 1 Oasis Bi (30%) (om inte han släpper). Lyssna på försändningen hur taktiken är tänkt. Oasis Bi har inte startat på ett tag sedan han var i USA och var trea i VM. Han tävlar alltid i tuffast tänkbara lopp och därför vinner han inte så ofta. Frågan är nu när motståndet är betydligt enklare om han vill hålla nosen först? De här två hästarna höjer sig över mängden och normalt sett är det ett starkt lås.

 

V75-4

6 Dorinda (33%) är ett talangfullt fyraårigt sto. Hon har mest mött jämnåriga och visat att hon är riktigt bra. Hon uppträder lite ORUTINERAT och med tanke på det så är hon för stor favorit då det kan strula till sig. 12 Kendra Silvio (4%) kan vara en outsider. Hon gjorde en fin insats senast på Åby och är given. 14 Julia af Solnäs (35%) är mycket betrodd. Hon imponerade senast och från ett springspår på tillägg borde hon gå iväg bra. DET KANSKE ÄR SÅ LÄTT ATT HON BARA ÄR FÖR TUFF FÖR RESTEN AV GÄNGET? 2 Virtual Leg (5%) är också ett talangfullt sto som jag tror kommer att tillhöra de bättre stona i fyraårskullen.

 

V75-5

2 Nancy America (40%) har en skräddarsydd uppgift här. Bara ston, perfekt inne på pengar och spår 2 bakom bilen. HON BLIR INTE LÄTT ATT SLÅ. Jag gillar 5 Darling Hornline (18%). Hon är klar första utmanare till favoriten.

 

V75-6

Silverdivisionen ser öppen ut. Min första häst är 1 Pajas Face (12%). Jag har spelat honom ett tag och nu har han fått fina förutsättningar. Han är startsnabb och jag tror ABSOLUT att han är bäst på kort distans så jag tror på ledning från start till mål. Bakom är det flera aspiranter. 11 Västerbo Exact (13%) har hittat stilen igen. Han har varit toppenfin och trots sitt 11:e spår kan han utmana. 6 Shogun D.K. (2%) är ju en ”flygmaskin” när han fungerar som allra bäst. Kort distans är ett stort plus och kanske ska man strecka honom då han rensar riktigt bra på V75 och dagens dubbel. Det är inte fel att gardera det här loppet rejält då det finns flera superskrällar som kan vinna med lite flyt.

 

V75-7

1 Mack Dragan (25%) tror jag vinner! Nu blir det JÄNKARVAGN IGEN och han var ju helt fantastisk med den utrustningen på Solvalla för tre starter sedan. Jag har svårt att se någon få tag i Mack Dragan om han löper ut som han gjorde på Valla. Trots att det är sista avdelningen så spikar jag.

 

Känslan är att det kan bli en och annan favorit i omgången. Utdelningen brukar ändå dra iväg på V75 och givetvis ska vi göra ett rejält försök. Hoppas ni gör de rätta besluten.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson