Ottos analys till V75 på Bergsåker

2017-11-03 15:00:00

Ottos analys till V75 på Bergsåker

Förra veckan lyckades jag sätta några inledande spikar vilket gjorde att några faktiskt satte sju rätt. Imorgon på Bergsåker ser det jobbigare ut att välja rätt spikar. Jag tycker att det ser lite lurigt ut och har ingen riktigt bra känsla. Givetvis provar vi ändå.

V75-1

Loppet blev väldigt öppet när favoriten 6 blev struken. Det går åt ett antal streck men min första häst är 3 Importedfrmdetroit (20%). Han älskar längre distanser och när han håller sig på benen så är han riktigt tuff. Startspåret är perfekt och Ulf Ohlsson kan hästen. Min andrahäst är 7 Västerbo Carrera (3%). Han är GRYMT SPÄNNANDE då han är helt bortglömd. Han har gjort jättefina insatser förutom senast då han inte hade sin bästa dag. Ensamt springspår och perfekt inne i klassen och ryktet om BARFOTA RUNTOM. 9 Aileron (15%) är van med tuffa motståndare och nu känns det som lite enklare här.

 

V75-2

1 Global Trackmaster (36%) blev favorit senast på V75 efter två fina segrar. Då blev det galopp. Nu har han innerspår bakom bilen och visst kan han vinna. Det känns ändå inget som man kan lita på helt. 6 Global Trader (20%) blir SPÄNNANDE. Han har utvecklats jättefint på slutet och nu blir det ÖRJAN KIHLSTRÖM. Med tanke på det kan detta vara en chansspik. I lägsta klasen skiljer det inte mycket mellan den mest streckade och den minst streckade. Inte fel att helgardera.

 

V75-3

4 Gustav E. (44%) har vunnit fyra lopp i år och imponerat. Han har inte startad på ett tag men Henrik Svensson har siktat hit. Troligen barfota runtom! Klar förstahäst men viss brasklapp efter uppehållet. 8 Brenne Järven (15%) har också gått fint under året. Nu förstärker Örjan Kihlström och han står bra inne. JÄTTESKRÄLLEN är 11 Närby Panik (4%). Jag har sett honom göra fina insatser och verkar ha riktigt fina fartresurser till att skrälla med.

 

V75-4

Storfavoriten 8 Izzy (66%) är SVÅRBEDÖMD. Hon har imponerat i lite enklare gäng. Den här gången är motståndet tuffare och hon har fått ett jobbigt utgångsläge med ett stängt spår. Med lite oflyt kan hon hamna illa till och i värsta fall sitta fast. NEJ, jag kan inte spika Izzy. 3 They Don´t Know (4%) har fått ett fint läge och varit ute i liknade konkurrens tidigare. 10 Barbara L.Hanover (8%) är i grunden en riktigt fin märr. Hon har ibland problem med travet men när hon funkar fullt ut så har hon absolut chans att vinna. Bakom är det totalt vidöppet.

 

V75-5

Här blir det säkert körning från början då både 4 Michelangelo Ås (32%) och 5 Angle of Attack (23%) är mycket startsnabba och siktar på spets. Det mesta talat för att 4 Michelangelo Ås tar spets och där trivs han fint. Dock är formen lite dunkel då han har galopperat i de två senaste starterna. Jag tippar ändå honom etta. Angle of Attack får bekymmer då han inte kan ta sig förbi den invändiga hästen. Hård körning från start skulle gynna den tredje betrodda hästen 10 Don´t Mind Me (21%). Han gick fint senast på Eskilstuna och kanske är detta den mest troliga vinnaren i loppet.

 

V75-6

Given etta är för mig 4 Tobin Kronos (30%). Han gick fint efter startgalopp senast och verkar ha formen på topp. Daniel Redéns hästar har ju varit svårbedömda men nu ska de vara på g. Tobin Kronos blir min spik i omgången i brist på annat. 6 Nuncio (26%) vet vi alla att han i grunden är en världshäst MEN JUST NU är han inte i den formen och då måste man gå emot. Bakom haglar det av spännande superskrällar och loppet är inte självklart.

 

V75-7

5 Joe Martini (23%) har gjort två fina insatser i rad. Han kan öppna fint och Björn lär ge honom ett fint lopp. Han är klar förstahäst. 2 Så Gå Ikaros (24%) har verkligen hittat stilen på slutet. Han har lottats till ett toppenspår och är klar första utmanare. Jag tycker att det är långt ner till tredje hästen. ETT LÅS PÅ TVÅ eller välj rätt!

 

Ni får ursäkta men den här veckan har jag inga bra vibbar och svårt att hitta spikarna. Hoppas ni har bättre känsla.

 

Per Ottosson