Ottos analys till V75 på Axevalla 17 februari Jackpot

2018-02-16 12:15:00

Ottos analys till V75 på Axevalla 17 februari Jackpot

Givetvis härligt med V75 på Axevalla! Lägg där till en stor jackpot och flera öppna lopp. Imorgon är det dags att ta betalt.

V75-1

Timo Nurmos har de två mest spelade hästarna. 6 Linus Boy (30%) och 2 Globalsatisfaction (23%). 6 Linus Boy har inte startat sedan i slutet av november. Alla vet att Timo är en mästare på att ställa i ordning sina hästar och han är nog säkert väl förberedd. Han har ett perfekt springspår och taktiken är säkert given att försöka nå ledningen. Ändå svårt att spika då han är svårbedömd. Samma gäller 2 Globalsatisfaction som inte startat på nära ett år. Båda är givna men jag vågar inte gå på någon av dem. 1 Raggamuffin (10%) har gått bra både i monté och trav och från ett perfekt innerspår är han given. 4 Trinity Lux (14%) har gjort fina insatser mot tufft motstånd på slutet. Spår 4 i volt kan ställa till det men det är få hästar så Wilhelm kan ta det lugnt från start. 8 Lincoln Lawyer (17%) går jämnt och säkert och kan spurta till vinst på Axevallas långa upplopp.

 

V75-2

Ett vidöppet stolopp. Min första häst är 7 Julia Pellini (12%). Hon har varit lite av en besvikelse tidigare men senast gjorde hon en bra avslutning och verkar vara på gång. Hon står fint inne i loppet. 6 Chantilly (15%) har också imponerat vid två raka segrar och verkar trivas riktigt bra nu under vintern. Jepson måste man absolut strecka i ett sådant här lopp. 12 Notre Avenue (1%) är en superskräll som inte alls är så tokig! Även 4 Colour of Love (3%) som fick krafter kvar senast och nu körs av THOMAS UHRBERG är spännande. Jag vill också strecka 5 Kissmeonceagain (5%) och 14 Helena Klipp (11%).

 

V75-3

HÄR KAN DET FINNAS EN CHANSSPIK! Loppet ser på förhand öppet ut MEN jag tror mycket på 4 Ibeliveinamerica (13%). Han har radat upp fina insatser och jag tycker inte att någon annan har kommit upp i den kapaciteten. Lång distans kan vara ett plus. Bakom är det i mina ögon väldigt öppet.

 

V75-4

HÄR LANSERAR JAG ETT TVÅ HÄSTARS LÅS! 2 Desefinado (11%) gjorde en stark insats senast på Åby. Han har haft VÄLDIGT MÅNGA DÅLIGA STARTSPÅR. Denna gång står han perfekt till och jag tycker att lärlingen Sandra Eriksson är en riktigt stor talang som jag har stor tillit till. 3 Castleman (16%) har hittat stilen och senast blåste han bara ner motståndet och det imponerade. Givetvis haglar det av superskrällar här och det är ju ett lärlingslopp. Men som sagt jag provar med två hästar.

 

V75-5

4 Sambuca Knight (55%) är en fin häst som visar fin form. Motståndet känns överkomligt och visst ska han har bra vinstchans. Ändå ska jag prova att FÄLLA DENNA FAVORITEN. Lång distans och Axevallas långa upplopp kan ställa till det och vi måste ju hitta några skrällar. Axevallahästen 1 Firewire (6%) är ju HELT FANTASTISK. Niclas Stenquist kan åka med på innerspår här och kommer luckan så lär hon utmana favoriten tror jag. 9 Louie Brodde (20%) gör bra lopp hela tiden och han är given vid gardering. 7 Rafiki Fri (9%) har alltid visat hög kapacitet. Har på slutet visat sitt rätta jag och skulle det bli tempo så är han riktigt kul. På någon kupong kommer jag nog att ta alla för att få den där riktiga smällkaramellen.

 

V75-6

ALLT TALAR FÖR AXEVALLAS STORA AFFISCHNAMN 13 SOUTHWIND FEJI (77%). Man kan tycka att det är tufft att stå tillägg på kort distans och en massa hästar att runda. Nu är det bara så att de har väldigt liten rutin de som står på start och det känns som att Micke J kan runda fältet precis när det passar honom. Det enda lilla scenariot är att 12 Legoholm Zon (6%) eller 14 Makera (1%) skulle följa med i rygg och möjligen kunna utmana till slut. MEN normalt sett är Per Hedbergs häst ÖVERLÄGSEN.

 

V75-7

Väldigt enkelt! Här kommer jag att helgardera på alla mina kuponger. Jag tycker inte att favoriterna utmärker sig här och det är positioner som avgör vem som är första här. Måste jag plocka bort någon så KOMMER JAG ATT TA BORT DE MEST STRECKADE!

 

Det ska bli jättekul med V75 på Axevalla! Vill bara påminna att Axevalla har startat en egen V75 Tillsammans lagsida där man kan köpa andelar av Per Ottosson (mig), Lars Ågren och Olof Darius. Hoppas ni hänger på så kan vi bli vinnare tillsammans!

 

Lycka till!

 

Per Ottosson