Ottos analys till V75 på Åby 9 december

2017-12-08 11:15:00

Ottos analys till V75 på Åby 9 december

V75 avgörs imorgon på Åby. Normalt sett brukar jag vara riktigt laddad när det avgörs i Mölndal men jag tycker att omgången ser en smula favoritbetonad ut och är lite besviken för det. Visst, mycket kan hända i trav men risken finns att det blir ganska låg utdelning.

V75-1

1 Global Trader (25%) har gått fint på V75 en längre tid. Han är bra och spåret är väl ok även om det finns lite strulrisk då han troligtvis inte håller ledningen från början. Han är van att gå med skor och Örjan BRUKAR hitta rätt väg och det är inte omöjligt att han bara vinner. 3 Wingait Erik (30%) har också gått bra och funkade fint med skor senast. Han har haft flera svåra startspår på slutet och nu har han lottats till ett perfekt läge. Han gynnas också av den långa distansen. Båda favoriterna är bra MEN det är inte omöjligt att det blir skräll här. 4 Rawindski (6%) har gjort det bra hos Veijo. SKOR är ett frågetecken. 2 Rambo Rivner (3%) har skrällt tidigare på V75 och från ett invändigt läge kan han vara superskrällen på open stretch.

 

V75-2

HÄR MÅSTE DET BLIR SKRÄLL! 1 Ile Saint Louis (24%) är ganska stor favorit. Nu blir det SKOR RUNTOM vilket direkt gör en spelare väldigt tveksam. Speciellt när det handlar om favoriter. INGET FÖR MIG! 10 Mitica (4%) gjorde ett fint lopp senast med skor. Tuffare nu men ändå given. 12 Tour Knight (8%) har ett väldigt gott rykte och nu har hon fått två lopp i kroppen efter en kortare paus. Glöm inte henne. Peter väljer 9 Global Tendency (12%) och det kanske innebär att han tycker det är en bättre chans än stallkompisen Tour Knight. Skor kan vara ett minus. Jätteskrällen är 8 Above All (3%) som är mycket bättre än raden. Skor är ett frågetecken men på en 3%-are måste man ta chansen. Heltäck gärna!

 

V75-3

Här vinner normalt sett 2 Västerboonthenews (71%). Han har visat toppform en längre tid och allt talar för att Örjan får ett lugnt lopp i ledningen. Visst skor är ett minus men han verkar vara så bra att det fungerar också.

 

V75-4

4 Kash Brodda (65%) har skött sig helt perfekt på slutet och Peter kan här köra på säkerhet och sedan åka fram och överta ledningen när han vill. Väl där så är det toppchans. En spik till!

 

V75-5

Favorit är 3 Pastor Power (22%). Han har vunnit hälften av sina åtta försök och det verkar vara lite utöver det vanliga. Från ett fint utgångsläge är han absolut en av segeraspiranterna. 2 Ribaude (17%) har visat fin talang och gjort det bra i lite enklare omgivning. Att han går med SKOR känns som ett ganska stort minus och det gör att jag rankar ner Björns häst. 5 Mr Magnifique (17%) har gjort kanonlopp under hösten och han är en tidig utmanare. Han har ett bättre startspår nu. Frågetecknet är att han går med skor den här gången men ändå tycker jag att han är värd ett streck. 4 Roofer (8%) var Roger Walmann väldigt nöjd med inför Mantorp starten senast. Han verkar vara under utveckling och 8% känns lite spännande på honom.

 

V75-6

3 Global Trust (33%) är en kanonsprinter som fungerar bra med skor. Startspåret är helt perfekt och han lär sitta bra till direkt. Jag tror han vinner!

 

V75-7

1 Angle Of Attack (36%) gjorde det otroligt bra senast på Jägersro. Han är startsnabb, fungerade prefekt med skor och har toppform. Mycket talar för att han leder länge. BRASKLAPPEN kan vara den LÅNGA DISTANSEN och det är alltid bra att ha garderat i sista avdelningen. 7 Frozen (10%)är ju en kanonhäst som har haft mycket bekymmer. Jag såg honom senast på Skive där han faktiskt imponerade. Jobbigt utgångsläge men ändå en spännande häst. 2 Danne Edel (2%) skrällde ju på Jägersro under Derbyhelgen. Här kan han komma ner invändigt och det vet vi kan vara en vinstlott på Åby med open stretch. DETSAMMA gäller 3 Pajas Face (1%) som är bättre än raden och helt bortglömd. Jag BRUKAR ta med 4 Valentino Strix (3%) som närsomhelst kommer att skrälla på V75. Näst senast var han på linjen som två till 33 gånger pengarna.

 

Det finns minst tre klara spikar. Taktiken kan vara att ta mina tre ”säkra” vinnare och en skrällspik. Sedan helgarderar vi tre lopp och hoppas på skräll där. Vad tror ni? Kan det vara en lösning? Vi provar.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson