Ottos analys till V75 Örebro Jackpot

2017-10-20 12:30:00

Ottos analys till V75 Örebro Jackpot

Härlig jackpot på Örebro! Nu är det dags att ta dem! Nu kör vi!

V75-1

6 Mack Dragan (43%) är en segervan fyraåring som gjort det mesta rätt. Han var tillbaka i fint slag senast då han vann igen. Springspår är helt perfekt då han är väldigt snabb i voltstart. Garantispets! Brasklappen är att han inte var sig lik näst senast och det kanske saknas lite till toppformen. Kolla värmning och förberedelser. Om ni garderar så är 4 Glenn Boko (20%) en talang som mött tuffa motståndare och är en given utmanare. 10 J.S.Apollo (4%) har varit en positiv överraskning i år. Han är tuff och skulle gynnas av om det blir tempo i loppet. Se upp! 1 Give Me Ten (6%) har varit fin på slutet och gillar den långa distansen. Det kan hända lite av varje med Klaus Kern i sulkyn men skulle han få lucka från en invändig löpning så får de nog passa sig.

 

V75-2

Det brukar vara svårt att hitta rätt i de här stoloppen med spårtrappa. DENNA GÅNG TAR JAG STÄLLNING! 10 Bula Bula Am (14%) var helt strålande näst senast på Solvalla då hon bara mosade motståndet på en kanontid. Blir det barfota runtom på lördag och att hon värmer bra så tycker jag att detta kan vara en roligt jackpotspik.

 

V75-3

7 M.T.Joinville (31%) blir stor favorit efter flera toppinsatser. Nu har han ett jobbigt startspår och fått MYCKET PENGAR PÅ SIG. Detta gör att det är givet för mig att gardera. Dock behöver jag många hästar då det haglar av roligt motbud. 1 Marciano (2%) var toppfin för tre starter sedan på Jägersro. 3 Tobacco (7%) har äntligen hittat rätt då han alltid har visat talang. 4 Hades Håleryd (24%) är andrahandsfavorit men för mycket streckad. 5 Monfalcone (5%) är giftig när han får sitt smyglopp. 6 Highspirit (6%) har fyra raka med barfota runtom. 9 Tellmeastory (16%) är ju helt enkelt en bra häst. 12 Bålsta Palema (6%) bra häst men värdelöst läge. Kantboll.

 

V75-4

1 Felicity Shagwell (21%) är min klara första häst. André Eklundh har här hittat en riktigt talang som imponerat på mig. På ett litet system skulle detta kunna vara en chansspik. PÅ ETT STÖRRE SYSTEM så skulle jag gardera så mycket som går då det rör sig om orutinerade tvååringar.

 

V75-5

1 Nuncio (67%) gjorde comeback senast på Bollnäs. Det fanns inget motstånd på pappret men det som var VÄLDIGT POSSITIVT var att han såg helt strålande ut innan tävlingarna och många tyckte att han aldrig sett så fin ut. Han fungerade också väldigt bra i loppet och Melander var lyrisk. Motståndet här skrämmer inte. Brasklappen är innerspåret bakom startbilen men han brukar lägga iväg bra och jag tror Stefan kommer göra allt för att inte sitta fast. Antagligen en sund spik.

 

V75-6

Ett vidöppet lopp där det är väldigt jämnstreckat mellan många hästar. För mig är 3 Global Trader (17%) KLAR FÖRSTAHÄST. Han imponerade stort näst senast som jätteskräll och senast var han helt ok från ett svårt utgångsläge. Ändå vågar jag ändå inte gå fullt ut utan garderar här med några roligt motbud. 11 M.C.C.Orlando (3%) avslutade väldigt bra senast på open stretch. Jag pratade med Jepson efteråt och han trodde att han hade vunnit loppet om han fått chansen i sista sväng. 3% är ju ett fynd. 5 Bicc´s Lamborghini (5%) är en fyraåring som hittat stilen på slutet och absolut är värd ett streck till så låg streckprocent. Detta gäller även 4 Jeppas Qurt (2%) som också är fyra år och under utveckling.

 

V75-7

6 Linus Boy (24%) har sitt livs form! Näst senast gjorde han en femstjärnig upphämtning efter galopp och senast avslutade han sylvasst efter att ha hamnat nere i kön. Jag förstår att han är favorit men det finns flera JÄTTEROLIGA motbud. 1 Valentino Strix (2%) är ju i grunden en riktig kanon som verkar ha stabiliserat sig. Skulle han få lucka från tredje invändigt så är tvåprocentaren ett faktum. 2 Mellby Drake (9%) har ju hårdheten på V75 och från ett perfekt läge är han absolut med och gör upp. 3 Bottnas Commandeur (5%) är ju också en häst som trivs på den långa distansen. 7 Super Nice (14%) HUR BRA KAN HAN VARA IBLAND?! 9 Aron Palema (16%) är ju en topphäst och hur bra var inte 10 Västerbo Excat (7%) efter galopp senast? Som ni hör – här finns det många vinnaraspiranter.

 

Jackpot ger alltid lite extra krydda på lördagen. Det borde vara våran tur på Örebro. Perfekt, nu kör vi!

 

Per Ottosson