Ottos analys till V75-finalerna på Solvalla 10 februari

2018-02-09 13:03:00

Ottos analys till V75-finalerna på Solvalla 10 februari

Det blev återigen jackpot och det har sett favoritbetonad ut flera omgångar i rad. Även denna vecka kan bli favoritkavalkad MEN finaler på Solvalla brukar innebära tuff körning och det talar för att det borde bli några skrällar. Oavsett måste du ju ha sju rätt för att vara med att dela på potten.

V75-1

JAG TVEKAR INTE när jag inleder med en spik i första avdelningen. 9 Slide so Easy (26%) såg helt fantastisk ut näst senast då Fleming skulle köra lite avvaktande. Han blev kvar i kön och spurtade som en ”kula” till slut. Senaste segern var en enkel i Danmark och formen håller säkert i sig.

 

V75-2

Ett långlopp där Björn Goop är favorit med 14 Ready Ribb (41%). Han står i mitt tycke tuffare inne den här gången då det är väldigt många hästar att runda. Jag garderar i första hand med 7 Dizzy River (14%) som gjorde en fin insats senast på Färjestad. Voltstart är ett frågetecken men Peter är väldigt duktig men skulle han nå ledningen vilket är troligt så blir det spännande. 8 Platon Face (17%) har ett stängt spår vilket går det chansartat. Skulle Ludde hitta en vettig position är han han absolut en utmanare. Glöm inte 13 Juvels Boy (5%). Han har inlett året på bästa sätt.

 

V75-3

EFTER SPÅRLOTTNINGEN så är det stor fördel favoriten 2 Västerboonthenews (44%). Här luktar det spets och med sin toppform så tror jag att han blir svårslagen. 8 On Track Piraten (15%) visade senast nyfunnen vinterform och skulle kunna utmana om det blir tempo i loppet.

 

V75-4

4 Weekend Fun (43%) har blåst runt sina konkurrenter på imponerande sätt vid sina tre vinster. Han har också ett fint startspår. MOTSTÅNDET DENNA GÅNG KÄNNS TUFFARE. 7 Global Unlimited (17%) verkar vara något extra! Min första häst! 5 Minnestads Ecuador (11%) har en riktig ”VINNARSKALLE” men även han möter tuffaste konkurrenterna hitills. 6 Divine (8%) är sylvass på speed men som sto i detta gänget får hon verkligen bekänna färg.

 

V75-5

1 Olle Rols (47%) ÄR I FARA! Han är grymt bra men missgynnas av innerspår bakom bilen. Måste ha tur. 3 Global Science (5%) var en besvikelse senast. Han är vindsnabb från start och tar ledningen. Han får en chans till! 6 Twigs Briard (11%) gillar jag. Björn Goop UPP NU! 12 Erik Sting (20%) är kanske bästa hästen men har också sämsta startspåret vid överpace. Superskrällar är 7 Velvet Gio (2%) och 10 D.D´s Perseverance (4%).

 

V75-6

1 Barbara L.Hanover (29%) är favorit. Jag är tveksam hur hon öppnar och hon uppträder även lite segt ibland. Inget för mig. 6 Maintainability (12%) är en fartfylld märr som Kaj kan bra. Från springspåret kan det bära av till spets. Tidig. 3 Hope and Dreams (11%) har radat upp fina prestationer och även om motståndet nu är tuffare än tidigare så har hon växt in i klassen. 4 Sharp Dream (8%) har fått snabba pengar på sig. Ändå med och krigar. Svårt lopp!

 

V75-7

4 Qahar Q.C. (31%) är MISSGYNNAD av att det är 500 m kortare distans den här gången. Det kan bli svårt att komma till nu och det är verkligen givet att gardera. Skrällen 2 Han Herred (5%) har sett fint ut en längre tid mot tuffa motståndare. Honom måste ni ha med. 5 Tobacco (7%) är spurtstark. 8 National Prince (20%) är lite ojämn även om han har många ettor i raden. Tveksam från spår 8. 10 Västerbo Exact (7%) var en besvikelse senast. KAN MYCKET BÄTTRE. 11 Niky Flax (4%) kan ”FLAXA TILL” rejält över upploppet till 3%!

 

Jag räknar med att dra in 100.000 kr imorgon. Det är helt ok en lördagkväll och skumpan smakar ju mycket bättre då.

Lycka till!

 

Per Ottosson