V64®: Oxidizer den tunga vägen

Framfarten fortsätter för Oxidizer.
David Perssons krigare fick vandra den tunga vägen men kunde ändå avgöra lätt till seger i Halmstad.


Under söndagen slutade Global Brilliance tvåa i Derbystoet. Ett drygt dygn senare fick Axevallas David Persson njuta segerns sötma. Tränarens reklamhäst Oxidizer har haft en häftig säsong och kunde nu återvända till vinnarcirkeln efter att ha plockat hem Joakim Sandkvists Stipendium i Halmstad.
Ulf Ohlsson hade dröjt sig kvar i Sveriges sydligare regioner för att som vanligt sköta tömmarna bakom Oxidizer. Ganska så snart valde kusken att avancera fram storfavoriten mot utvändigt ledande Cobbys Olifant. Den senare stretade emot så länge det gick, men mitt på upploppet slog Oxidizer lejonklorna i ledaren. En övertygande seger, värd 75 000 kronor, för nu Oxidizer nära miljonen kronor inkört i år. Segertiden skrevs till 1.12,9 över 2140 autostart.
– Jag är otroligt nöjd. Han såg fin ut och Ulf sa efteråt att han hade krafter kvar i mål också. Jag hade väl hoppats de skulle väntat lite med att gå fram utvändigt, men de här bra kuskarna vet vad de gör. Jag är väldigt nöjd, det är inte lätt att bara gå ut och vinna de här loppen, sa David Persson.

Kirsi Boko glänste i ledningen
Johan Untersteiner rattade Kirsi Boko som bjöd på en riktigt skarp insats. Det välstammade fyraåriga stoet, som tränas av Peter Untersteiner, öppnade pilsnabbt till ledningen, klockade första halvvarvet i underkant 1.10 men var aldrig hotad. Kirsi Boko smattrade över upploppet undan till en mycket fin seger på tiden 1.11,8 med 1640 autostart i sin första start över distansen.
Johan Untersteiner, den samme, plockade också med sig en seger till det egna stallet. Borups Umami fick välförtjänt spräcka årets segernolla, efter en offensiv styrning. Untersteiner tog tidigt sats, körde sig trots bakspår till ledningen efter 500 meter – och sedan var det klart. Borups Umami gick undan till en mycket enkel viktoria.
Långloppet till Conrad Lugauer. Ornello har inte fått det att funka helt hittills i år och har fått vara ute i kvallopp, men nu stämde det betydligt bättre för fuxen. Ornello tog tidigt ledningen, ökade på takten in över sista varvet och kunde helt ohotad sticka undan med ett par längder.

Gloria Wee direkt i årsdebuten
Gloria Wee stod för en verkligt mersmakande årsdebut. Det treåriga stoet hade inte startat sedan i höstas men var på alerten direkt. För Stefan Persson hittade hon till ledningen ur första kurvan och kunde kontrollerat hålla den positionen hela vägen till mål. Det här var första segern i femte starten.
Fin form på Havbergs Photo som ordnade en liten överraskning. Per Nordström hittade ned i rygg på ledande favoriten Spinal Tap A.T, hittade loss på upploppet och fångade in den samma precis på linjen. Jägersros Sören Bertilsson tränar valacken.
6 rätt betalade 1350 kronor. 5 rätt gav 24 kronor och jackpot på 4 rätt.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Foto: Lars Jakobsson / TR Bild

Publicerad den 7 september 2021. info@axevalla.travsport.se