Stilla 70-årsfirande för Witasp

Rättvikstravets champion Leif Witasp vilar upp sig efter den hjärnblödning han drabbades av i början av året.
I veckan fyllde han 70 och uppvaktades med blombud av kolleger och vänner.
- När restriktionerna släpper och Leif piggnar till är det många som vill hälsa på och umgås, säger Dalatravets sportchef Kaj Närhinen.


I mitten av februari fick travtränaren Leif Witasp komma hem från sjukhuset för att vila upp sig efter hjärnblödningen han drabbades av i slutet av januari.
På tisdagen fyllde han 70.
Dalatravets sportchef Kaj Närhinen berättar om en nedtonad uppvaktning.
- På grund av pandemin och Leifs tillstånd har vi inte velat göra någon jättestor grej av firandet, mer än att tränarföreningen uppvaktade lite och så. Leif har ju fått komma hem och de som varit och träffat honom berättar att han är klar och ”med i matchen”. Men så klart hör det ju till saken att det här får ta sin tid, säger Närhinen, sportchef för Rättvik och Romme.
Leif Witasp har varit tränare i Rättvik hela karriären. 21 championat har det blivit, 16 i Rättvik och fem på Romme.
Den nyblivne 70-åringen har passerat 2000 segrar både som tränare och kusk.
- Han har ju trappat ner på löpkörningen på senare år och vi hoppas naturligtvis att Leif åtminstone ska fortsätta träna sina hästar när han piggnar till. Om jag förstått saken rätt får han inte göra så mycket ännu utan bara koncentrera sig på att bli bättre. Dottern Katrin Frick har huvudansvaret över verksamheten tills vidare med hjälp av personalen, säger Kaj Närhinen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Foto: TR Bild

Publicerad den 5 mars 2021. info@axevalla.travsport.se