Bergh nöjd med Hail Marys banjobb och dubbelseger på V64

Robert Bergh tog en dubbelseger som tränare i torsdagens V64 på Bergsåker.
Navona tog sin femte raka seger för Mats E Djuse i ett lärlingslopp, medan chefen själv styrde in Aroshi till dennes första triumf i karriären.
Innan tävlingarna luftade även Bergh sin superstjärna Hail Mary i det andra banjobbet för året.
– Det ser bra ut och han var spänstigare idag, sa Bergh.


Det var jackpot i torsdagens V64 och favoriterna radade upp sig även den här kvällen. Omgångens megafavorit Coin Perdu infriade förväntningarna i den första avdelningen. Erik Adielsson reste till Sundsvall för att köra en enda häst och det var inte vem som helst. Coin Perdu inledde lugnt från sitt tillägg över lång distans och kom successivt fram först i andraspår innan han fick överta ledningen 1100 meter kvar från Matador Eme. Sedan var det lugna gatan och via ett snabbt slutvarv gled den Svante Båth-tränade stjärnan undan till en vattentät seger utan att förta sig. Den femfaldige miljonären såg ut att ha gott om krafter kvar i mål.
– Jag är jättenöjd med honom och otroligt nöjd med att han fick ett lugnt och fint lopp. Han har varit skadad och då är det alltid lite oroligt. Nu har Svante valt att starta honom på lite grundare vatten och det är skönt med lite lugna lopp. Hästen har gjort det så fantastiskt bra och är en riktig soldat och en kompis i loppen. Det är klart att åtta timmar i bil är långt för att jobba i tre minuter men det är inte vilka minuter som helst, sa Erik Adielsson.

Femte raka för Navona – och första för Aroshi
Robert Bergh tog en dubbelseger på V64 och först var det Mats e Djuse som styrde in Navona till dennes femte raka seger. Hästen höll undan precis från ledningen i den tredje avdelningen. I loppet efter var det dags för Bergh själv att via en resolut styrning med Aroshi se till att denne grejade sin första seger i karriären. Bergh pressade hårt utvändigt om ledaren och Aroshi klev ifrån till en imponerande seger över upploppet.

”Hail Mary går med väldigt mycket vikt”
Men innan tävlingarna tilldrog sig ett banjobb av stort intresse. Det var dags för Hail Mary att gå sitt andra snabbjobb på Bergsåker för året efter sin vinterträning i backen. Robert Bergh körde 1.21 över 2600 meter med sin derbyvinnare och var nöjd.
– Det ser bra ut. Han var spänstigare idag i det andra banjobbet det här. Han går med väldigt mycket vikt och är ju lite extrem på det sättet som han är i träningen. Det känns att han är på rätt väg och nu knallar vi på med ett snabbjobb till om tolv, 15 dagar igen, sa Robert Bergh.

Tekno Viking överlägsen - trots galopp
Weekend Fun gjorde sin första start i monté men det gick hur bra som helst. Via en sylvass spurt avgjorde han enkelt den sista biten med Sofia Adolfsson i sulkyn. Tränar gör Daniel Wikberg i Östersund.
Tekno Viking imponerade stort i kallblodsloppet när han trots en galopp mitt i loppet via avancemang i tredjespår, kom tillbaka och var förkrossande överlägsen. I sulkyn satt Mats E Djuse och tvåa blev stallkamraten Månodin A.M. med Jan-Olov Persson själv i vagnen.
Efter att favoriterna radat upp sig så kom omgångens enda skräll i V64-avslutningen. Det var Front Page, spelad till tre procent av insatsfördelningen, som spurtade till en säker seger för Tomas Pettersson. Sex rätt på V64 gav 2358 kronor, fem rätt gav 15 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Det blir därmed en ny jackpot på V64 fredag kväll som då avgörs på Romme.

Michael Carlsson, Kanal 75

Foto: TR Bild

Publicerad den 19 mars 2021. info@axevalla.travsport.se