V64®: Segersviten bruten av sommardänga

Efter fem raka segrar fick Demon Ima nöja sig med en andraplats.
Det såg en bländande fin årsdebutant i form av Easy Cash till.
- Jag brukar döpa någon varje år till en sommardänga och det här blir väl min sommardänga i år, sa hästens tränare Robert Bergh.


Åbytravet arrangerade torsdagens V64 och favoritspelarna fick sina drömmar om sex rätt krossade redan i den första avdelningen. Visserligen avslutade omgångens största favorit Demon Ima mycket starkt från andra par utvändigt men åt ledande Easy Cash fanns inget att göra. Robert Bergh presenterade sin häst i ett trålande skick och när han tryckte gasen i botten på den sista bortre långsidan dundrade femåringen undan till imponerande triumf. Klockorna visade snabba 1.09,6 de sista 500 meterna.
- Det var fantastiskt vad det bet ifrån. Oavsett vilken häst man pratar om i en årsdebut så är det svårt att växla ner tre-fyra gånger sådär och bara öka in på upploppet. Det var en härlig känsla, sa en påtagligt nöjd Robert Bergh, som fick hästen i träning i höstas.
- Det klart att jag är jättenöjd. Han har växt i sig helt under pausen och med vinterträningen. Det har bådat gott men det blev kanske ännu bättre än vad jag hade vågat hoppas på.

Elitloppet i år igen?
Elittravaren Racing Mange gjorde också en lysande årsdebut. Han fick en lugn start samtidigt som Lionel N.O. tvingades öppna första halvvarvet på 1.07,8 för att komma till ledningen. På den sista bortre långsidan hade Racing Mange glidit fram utvändigt om ledaren och när Joakim Lövgren drog ner det norska huvudlaget vid 500-meterspålen blev det åka av. Lionel N.O. bet ifrån sig bra men Racing Mange borrade ner sig i selen och avgjorde i god tid före mål.
- Jag fick det svaret som jag anade. Han har tränat lite annorlunda inför årets säsong, lite tuffare än vanligt, och jag ville få ett kvitto på att det slagit väl ut, sa Joakim Lövgren.
I fjol var hans åttaåring finalist i Elitloppet och där är Jägersrotränaren gärna med igen.
- Har man fått smak på det vill man vara med igen att tacka nej till en elitloppsplats vet jag inte varför vi skulle göra. Om han är så pass bra att han är aktuell som en av en av de 16 kommer vi givetvis gå på det.

5 070 kronor för sex rätt
Maria Törnqvists Fighter Simoni tog gruvlig revansch för galoppen i årsdebuten när han i Carl Johan Jepsons händer rundade till ledningen efter ett varv och sedan pinnade undan till säker seger.
Övriga lopp inom V64 vanns av Veijo Heiskanen-tränade Bag’s Simoni (Henna Halme), Johan Untersteiners Unacerveza Broline och Conrad Lugauers Laradja Vrijthout (Marc Elias). Sex rätt på V64 delade ut 5 070 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Publicerad den 26 mars 2021. info@axevalla.travsport.se