Inför V4/V5® Färjestad: Martinsson med en kvartett

Eric Martinsson är strax utanför Mariehamn när vi når honom på mobilen. Han har fyra hästar med sig och vi fick en ordentlig genomgång.
- Det ser ut att bli vettiga förhållande i alla fall och det är positivt, säger Axevallatränaren.


- 2 The Special Man F. (V4-1) är bra för dagen. Senast hamnade han lite i maskin i sista sväng och när han kom loss så hade vinnaren ett stort försprång helt enkelt. Hästen känns fin i jobben och har ett bra läge. Han är ojämnt startsnabb och kanske bäst med spår lite längre ut. Oavett så bör han få ett bra lopp och han ska ses med chans och i dag så tävlar han med en amerikansk vagn igen.
- 3 Zin Zano Bay (V4-2) får godkänt för sin insats senast, banan passade väl inte riktigt, men det var nog lika för alla den dagen. Han är nyttig, har ett bra spår och ska smyga med i loppen och kan vara ett platsbud.
- 10 Clear As Mud (V4-3) har inte startat på ett tag. Det har inte varit några fel, men lite svårt att hitta lopp och sedan har det varit mycket helger med lite begränsade tävlingsmöjligheter. Hon tränar bra och får smya med här och jag hoppas det blir körning så kan hon ta många till slut.
- 6 Leo Leo (V4-4, V5-1) var lite sämre senast, men det tar jag inte så allvarligt på då han satt långt bak i fältet och det var ett högt tempo i täten och alla sprang fort. Leo Leo är klart bäst när han är med där framme. Läget i dag är klart bra då han är snabb i voltstart och jag hoppas han kan ta sig till ledningen. Kusken bestämmer taktiken, men jag har inget emot att hästen körs i täten. Jag tycker att han ska ha chans.
Till sist, vem är bästa chansen?
- Det är nog The Special Man F. även om jag har en ganska bra känsla för Leo Leo.

Text och bild: Kanal 75

Publicerad den 25 januari 2021. info@axevalla.travsport.se