Axevallas måndagstävlingar flyttas till Åby

Med anledning av det plötsliga väderomslaget kommer inte Axevalla att kunna genomföra sina kvällstävlingar måndag 22 februari. Istället flyttas tävlingarna till Åby.


- Vi har tjällossning i banan och efter att vi ihop med måldomare och banveterinär inspekterat banskicket under söndagskvällen var vi helt överens om att vi inte kan garantera ett säkert tävlingsunderlag tills imorgon. Vår första prioritet är alltid hästar och aktivas säkerhet och när det inte känns hundra procent tryggt är det mest ansvarsfullt att redan under söndagen ta beslut om att flytta tävlingarna, säger Lars Ågren, sportchef på Axevalla.

Tävlingsdagen 22 februari, med första start 18.20, flyttar istället i sin helhet till Åby. Det innebär att tävlingarna kommer att köras med open stretch.

- Åby ligger lite längre söderut och vi har haft vår tjällossning för några dagar sedan. Vi känner oss trygga med att kunna erbjuda en tävlingsbana i gott skick tills tävlingarna startar imorgon, säger Jon Walter Pedersen, sportchef och vd på Åby.

Om du som aktiv har några frågor, var vänlig kontakta Åby under måndagen.

För information om spel, var vänlig se atg.se.

 

Publicerad den 21 februari 2021. info@axevalla.travsport.se