Global Diplomacy vann Silverstoet

Global Diplomacy, tränad och körd av Johan Untersteiner, vann Silverstoet på Axevalla i övertygande stil.
Förstapriset var 100 000 kronor för den talangfulla tvååringen.
– Det blev väldigt enkelt. Med en så här tidig häst får man prova i de stora loppen nästa år, sa Johan Untersteiner.


Tvååringsloppet Silverstoet avgjordes på Axevalla under tisdagskvällen och ingick på V64. Storfavoriten Julia Sisu kunde inte hålla ledningen från innerspåret från start, och fick sedermera tredje par invändigt. Hon kom aldrig till under vägen och blev femma i mål efter att ha fått fritt invändigt den sista biten och hållit farten. Vinnaren var ohotad och det var Johan Untersteiners Global Diplomacy som vann i övertygande stil från ledningen. Hästen galopperade i finalen av Svensk Uppfödningslöpning och har annars börjat karriären lovande. Första segern kom här i Silverstoet med 100 000 kronor i förstapris. Hon gjorde det på ett mersmakande sätt på den fina segertiden 1.15,4/1640a. Global Diplomacy öppnade kvickt från spår sex bakom bilen och var snabbt framme som andrahäst i första kurvan utvändigt om ledande Lollo Trot som tagit täten. Det blev en tuff öppning via 1.11,6 de första 500 metrarna och precis efter ett halvvarv övertog Global Diplomacy ledningen. Hon fick sedan dämpa tempot till 1.16,3 första varvet och över upploppet hade hästen inga problem att sticka ifrån till en lätt seger.
– Öppningen var tuffa papper men det kändes bra upp mot varvning och sedan stack hon undan tvåhundra kvar. Det blev väldigt enkelt, sa Johan Untersteiner.
– Det är vintriga förhållanden och det är bra att att dom kan springa så pass fort tvååringarna. Hon får ett litet break nu och sedan är det meningen att prova i något Margareta-lopp i februari. Med en så här tidig häst får man prova i de stora loppen nästa år, fortsatte Johan.
Tvåa i mål blev Lollo Trot och trea Tellmenow.

Michael Carlsson, Kanal 75

Foto: Mikael Rosenquist / TR Bild

Publicerad den 8 december 2021. info@axevalla.travsport.se