Campo Bahia glänste i jobb: "Kliver in i eliten igen"

Campo Bahia är på väg tillbaka.
Supertalangen visade upp sig i ett träningsjobb inför tisdagens derbykval på Jägersro.
- Jag är verkligen 100 procent nöjd med honom. Det är klart att vi vill vara med i Prix d’Amerique, berättade Conrad Lugauer.


Som treåring visade han häpnadsväckande kapacitet, men fick nöja sig med andraplatsen i Svenskt Travkriterium.
Som fyraåring utklassade han konkurrenterna i Kungapokalen, men galopperade som storfavorit i Svenskt Travderby. På vintern åkte han till Vincennes och såg ut att ha den franske travkejsaren Face Time Bourbon i brygga då han galopperade in på upploppet.
Sedan dess har det inte hörts mycket om Campo Bahia.
Efter två misslyckade starter som femåring var han på tisdagen tillbaka på banan, över ett år sedan senaste starten.
Conrad Lugauer lät hästen sträcka ut i ett snabbare träningsjobb över två varv och den sexårige hingsten visade att både karisma och spänst är intakt.
- Jag hade 1.14,5 på min klocka, med traktorn i vägen i andra- och tredjespår, och sista 750 gick han under 1.10. Jag körde inte på honom alls, mös Lugauer som länge haft planer att skicka hästen till USA i höst, men nu verkar ha skrinlagt dessa på grund av karantänsbestämmelser.

”Kliver in i eliten igen”
Ett kvitto på att Campo Bahia är redo att äntra tävlingsbanan igen.
- Det var första gången han fick röra sig över 2 000 meter och han gjorde det jättebra, och återhämtade sig snabbt efteråt. Han är i väldigt bra författning redan nu. Jag skulle kunna köra 1.12 full distans med honom idag. Vi ser fram emot höst och vinter. Det är en fantastisk individ, fortsatte Conrad Lugauer som fortfarande har höga mål med sin sexåring.
- Jag och ägaren har inte gett upp Amerika. Det blev omöjligt nu, myndigheterna tillåter inte, men vi hade en plan B i bakfickan. Den kom fram nu. Nu ska han göra sitt kval, sedan ska han göra ett lopp. Sedan får vi se om det blir SM eller vad det blir, det bestämmer helt och hållet hästen. Jag själv är helt övertygad om att han kliver in i eliten igen, sade Conrad Lugauer.
Campo Bahia har vunnit 8 av 16 starter och sprungit in 4,2 miljoner kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Publicerad den 26 augusti 2021. info@axevalla.travsport.se