Lutfi Kolgjini jubilerade på hemmaplan

Lutfi Kolgjini nådde ännu en milstolpe på torsdagen. Tillsammans med Neelix tog han kuskseger nummer 2 000 hemma på Jägersro.


En färgklick såväl på som vid sidan av travbanan. Så kan topptränaren Lutfi Kolgjini kortfattat beskrivas.
- Jag vågar mycket i loppen och uppfattas nog som ganska oberäknelig och tuff av mina konkurrenter. En körstil som har gett mig många segrar, säger Jägersroprofilen, som tog jubileumssegern från ledningen med Neelix och samtidigt satte stopp för obesegrade Velten Versailles sju segrar långa svit.

”Viking Kronos är drömhästen”
De senaste åren har Lutfi Kolgjini dragit ner på kuskandet och överlåtit tränaransvaret i rörelsen till sonen Adrian.
- Det känns bra att nå 2 000 segrar och sedan sluta. Jag har ju trappat ned de senaste åren och har två körskickliga grabbar i Adrian och Dante som kör loppen, Nästa år tar jag ut tränarpension.
Snart sätts alltså punkt för en enastående karriär. Häromåret tog Lutfi Kolgjini sin 3 000:e seger som tränare. Något som bara Stig H Johansson, Olle Goop, Åke Svanstedt, Robert Bergh, Jim Frick, Kari Lähdekorpi och Peter Untersteiner klarat före honom.
- Jag började en gång i travet för att jag älskar att jobba med hästar. Att få vara med när ett föl föds och sedan utveckla det till en vinnare är fantastiskt. Klart att jag är stolt över att ha nått de här milstolparna, men i min karriär är det de stora loppen och de stora segrarna jag satsat på.
Det har också blivit åtskilliga storloppssegrar och feta segercheckar för Lutfi Kolgjini och den armada av topphästar han tränat fram.
- Viking Kronos är drömhästen. Någon bättre häst får jag aldrig. Andra fantastiska travhästar jag tränat och kört är Revenue (36 segrar), Raja Mirchi, Mosaique Face, Going Kronos, Joke Face, Glen Kronos, Dante Boko, Tout Ou Rien och Lavec Kronos.

Ola Johansson, Kanal 75

Foto: Lars Jakobsson

Publicerad den 22 maj 2020. info@axevalla.travsport.se

Alla nyheter

Huvudsponsorer