Inför V86: Sin egen värste konkurrent

Överlägsen trots tung resa i säsongsdebuten.
Galopp som favorit under elitloppshelgen.
Vass spurt som trea i Jämtlands Stora Pris.
Very Kronos är inte lätt att räkna på, men har kapacitet som räcker långt.
- Det känns som att bara vi har ordning på grejerna och han sköter sig så klarar han av de flesta konkurrenter, säger hästens tränare Svante Båth inför onsdagens V86-tävlingar på Solvalla.


Som unghäst galopperade Very Kronos bort miljonbelopp. Sex år gammal är han fortfarande inte att lita på. Det har hans supportrar fått erfara i de tre starter han gjort efter uppehåll. Först imponerade han från positionen utvändigt om ledaren. Sedan galopperade han bort sig som favorit. Och senast vrålspurtade han förbi flera topphästar som trea i Jämtlands Stora Pris.
- Att han är väldigt bra, det vet vi. Sedan var det väldigt skönt senast, både för mig, Erik (Adielsson) och ägaren, att gå ut en gång när det inte var så mycket surr och fokus på honom. Vi slog verkligen ur underläge och det tackade han för och gjorde ett väldigt bra upplopp. Det känns som att bara vi har ordning på grejerna och han sköter sig så klarar han av de flesta konkurrenter här i Sverige i alla fall, säger Svante Båth.
Att hästen har form råder det ingen tvekan om och han är klar favorit inför onsdagens V86-start. Huruvida han kommer hålla ordning på nerverna och sköta sig står emellertid skrivet i stjärnorna.
- Det är en sådan häst som vi aldrig har försökt få i toppform eller något sådant. Vi försöker bara ha ett mediumläge på honom. Sköter han sig tycker jag att han är den av våra som har bäst chans, även om det är bra hästar med i loppet.

”Fäller många till slut”
Remain In Light (V86-4) osar också form. Hästen har gjort fyra lopp efter över ett halvårs tävlingsfrånvaro och han blir bättre för varje start.
- Han var inte riktigt kry så han fick pusta rejält och behandlas. Han hade problem med lungor och inte organ och fick ta det vackert. Men jag tycker att han har kommit tillbaka väldigt bra nu och jag har varit väldigt nöjd med honom i de två senaste starterna, säger Svante Båth, som tror en hel del på hästen.
- Han är under utveckling och kan nog blir rätt så bra. Men i det här loppet behöver vi nog lite hjälp på vägen. Det vore perfekt om det blir lite överpace. Då tror jag att han fäller många till slut.

Kanal 75

Foto: TR bild

Publicerad den 17 juni 2020. info@axevalla.travsport.se