Referat från tisdagens årsstämma

Vid tisdagskvällens årsstämma på Axevalla valdes Magnus Sundén från Falköping till ny ordförande i Västergötlands Travsällskap.


Vid tisdagskvällens årsstämma på Axevalla valdes Magnus Sundén från Falköping till ny ordförande i Västergötlands Travsällskap.

sunden2.JPG

Han efterträder därmed Vanja Sandgren, som har innehaft posten de senaste två åren.

 

Magnus Sundén har under många år haft ett stort intresse för travsport och kom för två år sedan in i Västergötlands Travsällskap som ledamot. Nu tar han alltså steget upp som ordförande.

 

– Jag har trivts fint i styrelsen på Axevalla så här långt och är glad över att nu ha fått förtroendet att bli ordförande, säger Magnus Sundén.

 

Magnus Sundén är ett känt namn över stora delar av Skaraborg, då han för närvarande arbetar som näringslivschef inom Falköpings kommun. Tidigare hade han motsvarande uppdrag inom Tidaholms kommun och i samband med det var han en av de drivande personerna bakom det populära gatutrav som arrangerades i centrala Tidaholm vid några tillfällen i mitten av 00-talet. Vid ett av dessa gatutrav deltog världsstjärnan Torvald Palema tillsammans med sin tränare och kusk Åke Svanstedt.

sunden2.JPG

 

I samband med årsstämman på Axevalla fick styrelsen för Västergötlands Travsällskap en ny ledamot. Det handlar om Anna Hellander Edman. Anna bor i Eggby – inte så långt från Axevalla – och arbetar som veterinär. Hon är dessutom specialist i hästens sjukdomar. Tillsammans med sin man, Anders Edman, är hon uppfödare av travhästar och 2015 nåddes en stor framgång, då parets uppfödning Some Summit vann StoChampionatet.

anna.JPG

 

Tilläggas kan slutligen att stämman, som hölls utomhus med ett begränsat antal deltagare, leddes av Staffan Planck, före detta ordförande i Västergötlands Travsällskap. Detta var 50:e (!) gången som Staffan var mötesordförande vid en stämma (två stycken per år) på Axevalla.

plack.JPG

Publicerad den 17 juni 2020. info@axevalla.travsport.se