Per Linderoth tog seger nummer 1000

Per Linderoth är ny medlem i Tusenklubben efter att ha jubilerat på Oviken under söndagen.
Den 1000:e segern togs med Emperor Mearas.
– Tusen segrar är stort och jag har alltid högaktat kuskarna i Tusenklubben, säger Per Linderoth.


Det tog Östersunds-tränaren nästan 22 år att nå tusen segrar. Han blev därmed medlem nummer 99 i den celebra klubben. Per Linderoth började karriären som amatör nyss fyllda 18 år och vann omgående sin första seger.
– Det var det första loppet jag körde, den 25 september 1998 med kallblodet Järnsaxa. Ledning från spår sex, minns Per.
Söndagen den 28 juni nåddes tusen segrar när han styrde in Malin Löfgren-tränade Emperor Mearas på Oviken. Ekipaget tog över ledningen två varv från mål och vann knappt men säkert. Linderoth bjöd på en segergest när mållinjen passerades.
– Tusen segrar är stort och jag har alltid högaktat kuskarna i Tusenklubben. Samtidigt har bedriften devalverats de senaste decennierna med catchdrivers som kör väldigt mycket lopp. Mellan tummen och pekfingret är runt hälften av mina segrar tagna av hästar jag själv tränat, det tycker jag är mer värt. Jag bär alltid med mig att varje seger har sin egen speciella betydelse känslomässigt för kretsen kring hästen. Att kunna glädja andra är bland det fina att jobba med trav, säger Per Linderoth i ett pressmeddelande från Svensk Travsport.

Segern I Stochampionatet smäller högst
De största segrarna i Linderoths karriär är triumfen i Stochampionatet med egentränade Blended Scotch. Men även segern med Cruzado dela Noche i Copenhagen Cup och Grosser Preis von Deutschland i Hamburg, samt triumfen med Västerbo Highflyer i Jämtlands Stora Pris i hemstaden Östersund.
Efter tolv år som tränare på Bergsåker har Per Linderoth flyttat hem till Östersund igen där han för närvarande tränar 25 hästar på banan.
– Jag hade många fina år på Bergsåker, men livet blev väldigt mycket att jaga klockan och jag förlorade arbetsglädjen. Jag längtade tillbaka till Östersund och det som varit min drivkraft,  att jobba med hästarna och i stallet. Nu har jag gjort en omstart som tränare i Östersund, kommit närmare hästar och kunder. Jag trivs och njuter varje dag, säger han.

Kanal75

Foto: TR Bild

Publicerad den 29 juni 2020. info@axevalla.travsport.se