Jenny Nordensson i hetluften efter flytten

2017-10-17 13:13:00

För ett par veckor sedan gick flyttlasset till Bjertorps Travanläggning för Jenny Nordensson och hennes sex hästar på träningslistan. Tre av hästarna har startat sedan dess, Top Model, Tire Bouchon och Deferre des Quatre, och samtliga har vunnit…

- Det märks på hästarna att de trivs och är glada så det är klart miljöombytet har spelat in. Det blir ju lite annorlunda mot för hur det har varit tidigare men samtidigt har de haft tryggheten med sig då det är samma gäng som innan, säger Jenny och fortsätter.
Själv trivs jag också väldigt bra. Man har sitt eget stall och avdelning och sköter sig själv men det är ändå väldigt socialt med mycket folk runtomkring. Det är en härlig stämning och sammanhållning och alla hjälper alla.


Jenny drog igång sin rörelse 2004 på föräldrarna Bertil och Elisabeths gård utanför Nossebro. Klassisk travmark där det genom åren har fötts upp många framgångsrika travhästar.
- Som mest hade vi 15 fölston i början av 2000-talet och även fyra avelshingstar samtidigt (Thai Tanic, Laddie. Jocose och Galant Baron). Om jag ska ranka våra bästa hästar genom tiderna blir det nog Sirene, som tjänade cirka 5 miljoner kronor i Frankrike, Tout ou Rien drygt 4,3 miljoner kronor och Endless Vacation som tjänade ungefär 1,5 miljoner i vår egen regi, berättar Jenny.

Ikväll på Axevalla gör Jenny sin fjärde start efter flytten till Bjertorp då hennes Tennis startar i lopp 3. Tennis ståtar med 999.950 kronor på kontot och det borde vara bra chans att hon blir miljonärska ikväll?
- Ja, det räcker ju med att hon tjänar pengar så har hon nått den magiska gränsen även hon. Top Model passerade ju miljonen i och med seger på Axevalla senast.

Vad tror du om hennes chanser i loppet?
- Hon känns verkligen jätteladdad i träningen så formen tror jag är bra. Läget är perfekt med spår 3 bakom bilen då hon är startsnabb och trivs allra bäst i ledningen. Broadway Appolo kanske är en för svår motståndare för att hon ska kunna vinna men hon har överraskat förut så man vet aldrig, avslutar Jenny Nordensson.

Jennys Tore Bouchon vinner i tisdags med Carlos Söderström i sulkyn.