Vi är just nu inne i ett litet tävlingsuppehåll och nästa tävlingsdag är torsdag den 23 maj då vi arrangerar V64-spel. Under uppehållet som är drygt tre veckor har det hänt mycket gällande bytet av banbelysning. Bland annat så kommer alla masterna att sättas upp nästa vecka och då ska både belysningsarmaturerna och högtalarna vara monterade och på plats.

 

Snart är det också dags för en av årets absoluta höjdpunkter här på Axevalla! Söndag den 2 juni har vi Guldstoet med 350.000 kronor i förstapris, Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias Lopp som sedan ifjol har 150.000 kronor till vinnaren och dessutom Andra testet inför StoChampionatet. Inbjudningarna till kuskarna i Kronprinsessans skickas ut nästa vecka och det är verkligen en tävlingsdag att skriva upp i almanackan.

 

Arbetet med StoChampionatshelgen är sedan en tid tillbaka i full gång och planeringen börjar bli färdig. För att våra besökare ska få en sådan bra upplevelse som möjligt så är det extra viktigt för oss att helgen ska bli just en riktig travupplevelse för alla på plats. Vi lämnar inga detaljer åt slumpen och vår målsättning är att det också ska märkas för besökarna under vår stora helg.

 

Som vi berättade förra veckan så fortsätter Axevalla att satsa på bredden med att instifta Axevallas Stora B-tränarpris under StoChampionatshelgen. Loppet blir Sveriges högst doterade för endast B-tränade hästar med 100.000 kronor i förstapris och bred prisskala. Tanken är att loppet ska bli en tradition under trippeltravet och drömmen är att vi ska kunna höja prissumman ännu mer framöver.

 

Apropå StoChampionatshelgen så ligger campingplatserna som inte är förbokade ute i vår webshop! I år är första året som vi gått över till delvis onlinebokning av campingen, och bokningarna till nästa års StoChampionat kommer att vara helt på webben. Detta för att göra upplevelsen bättre för våra besökare och för att underlätta hanteringen. Vi gick online med detta förra veckan och allt har flutit på väldigt bra.

 

I morgon är det anrika tävlingar på Åby med V75 där Kungapokalen och Drottningens Pokal är dagens stora clous. Tre Axevallahästar startar inom V75-spelet: Baron Gift (Rickard Svanstedt) i anrika Algot Scotts Minne – Gulddivisionen och Flash Håleryd respektive Jula Downtown (Ulf Stenströmer) i Silverdivisionen. Tyvärr kan vi p.g.a. tekniska problem inte redovisa samtliga Axevallahästar som startar under helgen som vi brukar här i nyhetsbrevet. Det kommer dock tillbaka som vanligt nästa vecka.

 

Ulf Stenströmer har en spännande helg framför sig då hans Handsome Brad startar i Copenhagen Cup på söndag där han lottades till spår 1 bakom startbilen. Motstånden går inte av för hackor men Handsome Brad har ju i år visat att han duger bra mot den yppersta eliten. Lycka till önskar vi samtliga. På vår Facebook-sida finns en intervju med Ulf Stenströmer så här ett par dagar innan det stora loppet.

 

Från och med nästa tävlingsdag den 23/5 flyttar vi återigen ut vinnarcirkeln på publikplats. Under sommarhalvåret när vädret är bra kommer alla segerintervjuer och prisutdelningar ske ute. Att flytta in vinnarcirkeln till scenen i totohallen under vintern har varit ett mycket uppskattat initiativ av både kuskar och besökare, och vi kommer att återuppta det konceptet till vintern!

 

Hall Media ny huvudsponsor - Vi är glada och stolta att välkomna Hall Media som ny huvudsponsor och partner till Axevalla! Hall Media är ett mediahus som inte bara jobbar med klassisk print utan även mycket framgångsrikt med digital media, vilket ligger helt i linje med Axevallas förändringsarbete. Vi ser i Hall Media en partner som vi kommer att ha ett långsiktigt och givande samarbete med!

 

Nedan har ni samtliga Axevallashästar som segrat på bortaplan den gångna veckan. Bland annat vann Eric Martinssons treåriga kallblodssto Vinnas Titania på Romme i måndags och blev det hittills snabbaste treåriga kallblodsstoet i Sverige i år. Dessutom var det nytt banrekord på Romme!


Axevallasegrar på bortaplan den gångna veckan:
Utgår p.g.a. tekniska problem. Återkommer nästa vecka igen.

Köp en andel hos någon av våra spelläggare i vårt eget andelslag till V75 på Åby i morgon!

Följ Axevalla på sociala medier: axevalla.se, facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Livet är inte ett kort stearingljus, det är en strålande fackla”, George Bernard Shaw

Trevlig helg!

Lars, Roger & Sara