Vi hade V64-tävlingar igår med anrika Silverstoet som clou där det blev Jägersroseger genom Per Nordström och Grande Diva Sisu. Den tvååriga supertalangen, efter Ready Cash-Super Model, vann överlägset på 15,2/1640a efter att tidigt ha tagit hand om ledningen. Äger gör Mårtenssons Bil i Hörby AB och uppfödare är Sisyfos Breeders Ab, Sigtuna. Vi lär få höra mer om den här talangen framöver och Per Nordströms nästa mål med henne är Svampen på Örebro och sedan Svensk Uppfödningslöpning på hemmabanan Jägerso.

I övrigt konstaterar vi att vi hade 848 personer hos oss som följde de spännande loppen. Bland dessa var Cupola och Vara Entreprenad med gäster som umgicks och hade det trevligt i VIP:en. Läs mer om tävlingarna och se bilder här!

Vi hade flera riktigt fina Axevallaframgångar den gångna helgen under Solvallas Kriteriemeeting. På lördagen kvalade Pär Hedbergs Dream Night Palema in till Europaderbyt som tvåa bakom Chianti (Björn Goop). Finalen går på Vincennes lilla bana fredag den 12 oktober och förstapriset är 200.000 euro. Kretsen kring Dream Night Palema hade flyt i lottningen och drog spår 1 bakom startbilen. Finalfältet: 1, Dream Night Palema, Pär Hedberg. 2, Chianti, Björn Goop. 3, Broadwell, Paul Hagoort. 4, Earl Simon, Jarmo Niskanen. 5, Who’s Who, Pasi Aikio. 6, Eridan, Sébastien Guarato. 7, Esmondo, Richard Westerink. 8, Villiam, Timo Nurmos. 9, Hooters Usa, Arnold Mollema. 10, Mellby Free, Björn Goop. 11, Easy des Racques, Francis Tardieu. 12, Short in Cash, Petri Puro.

På söndagen vann Conrads Rödluva, tränad av Daniel Redén och körd av Örjan Kihlström Svenskt Travoaks. Det bildsköna fuxstoet efter S.J.’s Caviar-Moviestar är uppfödd av Ove Conradsson med flera. Ove som tillsammans med sin fru Lena driver Stall Conrads utanför Falköping var ju under många år, fram till i våras, styrelseledamot i Västergötlands Travsällskap. Förstapriset var 2,8 miljoner kronor och vi skickar ett stort grattis till hela kretsen kring Conrads Rödluva.

På söndagen tog också Eric Martinssons Rafale d’Inverne tredje raka seger i hans regi i lopp 12. Det fyraåriga stoet är också månadens häst här på Axevalla i september. Månadens häst augusti blev Polycrates Face (David Persson), månadens hästägare augusti blev Katrin Hurny (Red Pond Phoenix) och månadens hästägare september Anders I Jonsson och Mats L Söderström (Peanut Rock). Mer information och texter kommer som vanligt att läggas ut på vår hemsida och Facebook-sida och ceremonierna sker under tävlingskvällen tisdag den 30 oktober.

Apropå Eric Martinsson så fyllde han på stallet rejält under Kriterieauktionen som gick av stapeln torsdag-lördag på Solvalla då han köpte fyra ettåringar. Det var även en del andra Axevalla-folk som handlade och här kan ni läsa resultat från auktionen.

Axevalla söker en ny marknadsansvarig! Sista ansökningsdag är nu på söndag den 7 oktober. Är du rätt person eller känner du någon som kan vara det? Tveka inte att skicka ett mail till roger.mostrom@axevalla.travsport.se eller benny.ternemar@axevalla.travsport.se. Mer info om vilken person och egenskaper vi söker här!

Följ Axevalla på sociala medier för den senaste informationen om vad som händer på och omkring Axevalla: axevalla.se, facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans sportcitat: ”Om man passar snabbare går puckarna fortare fram till varandra”, Rolle Stoltz, ishockeylegend.

Trevlig helg!

Lars, Roger och Benny

 

Ottos analys till V75 på Skellefteå i morgon!

Denna V75-analys är den näst sista i regi Axevalla då jag snart slutar med att göra tips på Axevallas hemsida. Det har varit en härlig tid men allt roligt har ett slut och nu går vi vidare med nya utmaningar. V75 i imorgon avgörs på Skellefteå. Jag har ”två klara” spikar och med hjälp av dem är jag optimist.

 

V75-1

Jag är väldigt osäker när det gäller favoriten 5 Very Kronos (48%). Det är stor galopprisk och Erik lär får ta det väldigt försiktigt från början. Jag går emot. Jag låser loppet på två andra. 1 Linus Boy (18%) har ju haft väldig otur i spårlottningen tidigare men nu har han äntligen fått ett bra utgångsläge. Han är riktigt bra och nu kör Ulf Ohlsson vilket är spännande. 3 Cab Hornline (19%) visade senast att han är riktigt bra då han höll storstilat från dödens.

 

V75-2

Jag gillar 2 Antonio America (21%)! Sandra har fått ett bra utgångsläge och är min första häst. Jag vill dock gardera med några vassa motståndare. 4 Corroded (21%) var ute i ett stentufft stayerlopp senast. Han var riktigt stark som trea! 5 Camilio (12%) är en norsk häst som är riktigt kuskförstärkt. Given vid gardering. Gör 10 Global Undecided (24%) om sin insats från näst senast på Bergsåker så kan han givetvis vinna ett sådant här lopp.

 

V75-3

Här vinner storfavoriten 6 Lome Brage (82%)! Han var riktigt grym senast på medeldistans. Här är han bara bäst.

 

V75-4

Jag är väldigt förtjust i 7 Fame Boko (17%). Jag spikade henne senast men då blev Lennartsson kvar i rygg på ledaren. Per har bara ett mål och det är att ta sig loss från innerspåret. Lyckas han med det så tror jag att det är klart!

 

V75-5

NU BLIR DET BETYDLIGT SVÅRARE. Lägsta klassen kan absolut bjuda på en skräll. 2 New Joker (23%) blir mycket betrodd (kul att se Ove A Lindkvist tillbaka i sulkyn). Han hängde med bra senast på V75 men känns ändå inte som någon klar vinnare. 4 Major Vici (16%) har gjort ok insatser på V75 på slutet och från ett bra läge och Ulf Ohlsson i sulkyn är han en tänkbar vinnare. MEN min rekommendation är att gardera rejält och gärna alla.

 

V75-6

Detta stayerlopp känns lite smålurigt. Favoriten 9 Mr Golden Quick (22%) är ju väldigt vass då han får sitt smyglopp och skulle Claes Sjöström lyckas hitta ryggar till upploppet så får de andra det svårt men han betyder det serverat. 6 Sir Henry P.Hill (18%) är stark och rejäl och skulle Rickard N Skoglund hitta spets så ökar vinstchansen betydligt. 12 Antonio Trot (17%) älskar långlopp men jag tycker inte att han har RÄTTA FORMEN och därför vågar jag inte gå på honom. SE UPP MED 11 Bison Spiro (4%) som bara är streckad på 4%. Han är riktigt vass om han får gå i ryggar till upploppet och är en kul skräll. Glöm inte 3 Alfas Dimitri (1%) som lever på sin styrka.

 

V75-7

3 Doctor Doxey Zenz (42%) har fem raka ettor i programmet. Han utvecklades enormt i somras och skulle han ha samma form nu som han hade i augusti på Åby så hade han varit den givna vinnaren. Nu är formen lite svårbedömd och det gör givetvis att man blir lite tveksam till att gå på favoriten. 1 Wasa Warrior (10%) är bäst på kort distans men från ett perfekt läge räknas han ändå här. 4 Celebrity Lane (11%) har gått bra i Finland och är nu kuskförstärkt av Erik Adielsson! 11 Araw Hoss (7%) blir nu lite bortglömd efter att ha gått helt ok i tuffa gäng under sommaren. Detta är i grunden en riktig tuffing och som 7% är han intressant. 12 Minnestads El Paso (11%) och 9 Milliondollarrhyme (8%) är två bra hästar som också behöver med på en garderad kupong.

 

Det är i Norrland vi ska hämta pengarna.

Lycka till imorgon!

Per Ottosson