Vi hade V65-tävlingar i fredags och breddtävlingar i måndags kväll och nu på tisdag arrangerar vi åter lunchtävlingar med första start kl. 12.20 och åtta lopp på programmet. Tävlingsdagen efter, torsdag den 4 oktober, arrangerar vi V64 med anrika Silverstoet för de tvååriga stona och boka även upp tisdag den 16 oktober i almanackan då vi har V64 och de sista Breeders’ Crown-försöken innan semifinalerna på Solvalla.

På tisdag gästas vi traditionsenligt av PRO Skaraborg som ju kommer till oss ett lunchtrav varje höst. I år är de ca 150 personer som ska ha lite aktiviteter innan tävlingarna börjar och sedan äta gott och följa loppen på restaurangen.

Restaurangen serverar Wienerschnitzel med ljummen potatissallad, citron och smör de paris.

På tisdag kör vi också det första av sex försök i Treåringarnas Höstserie där de 12 treåringarna som tjänat mest pengar i försöken går till finalen den 11 december med 75.000 kronor till vinnaren.

I måndags fick vi det första utkastet av 2019 års tävlingsschema. Som vi berört tidigare kommer Axevalla att ha 41 tävlingsdagar nästa år varav fyra V75-dagar precis som tidigare. Det återstår som vanligt en hel del trixande innan allt är klart och tävlingsschemat kan publiceras någon gång i början av november.

V75 drar vidare till Färjestad i morgon och deras klassiska Unionstrav. Tolv Axevallahästar startar under tävlingsdagen varav fyra på V75: Handsome Brad (V75-1, Ulf Stenströmer), Claude Debussy (V75-2, Roger J Jansson), Digital Circle (V75-7, Elisabeth Sandin) och Lord Flax (V75-7, Henrik Hollsten). Vi önskar lycka till. Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Det blev två fina Axevallasegrar på Åby igår. Eric Martinssons Rafale d’Inverne tog andra raka segern i Erics regi i lopp 2 och Ulf Stenströmers Global Viscount tog karriärens första seger i lopp 4. Carl Johan Jepson satt i sulkyn i båda fallen. Som vanligt läser man och ser en del bilder på samtliga Axevallasegrare på bortaplan under Axplock på hemsidan.

I morgon lördag är det shetlandsponny-utställning i körhallen med cirka 30 deltagare. Nästa vecka, 26 september- 30 september har vi stora westerntävlingar i körhallen med cirka 160 deltagare.

I måndags började vår nya VD Roger Moström sin anställning här på Axevalla. Som vi har berättat flera gånger tidigare kommer Roger närmast från Årjängstravet där han har varit Travbanechef i fyra år och innan det har han en gedigen bakgrund inom ishockeyn både som tränare, klubbchef och sportchef. Vi hälsar Roger varmt välkommen till Axevallagänget och det känns väldigt bra att han är på plats här på kontoret.

Följ Axevalla på sociala medier: axevalla.se, facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Apropå hockey så har ju SHL-säsongen dragit igång och därför blir det ett hockeycitat den här veckan: ”Hade jag vetat vad offside heter på engelska så hade jag sagt det till domaren.”, Kjell Svensson, landslagsmålvakt på 60-talet.

Trevlig helg!

Lars, Roger & Benny

 

Ottos analys till V75 på Färjestad i morgon (Unionstravet)!

Unionstrav på Färjestad brukar innebära spännande tävlingar. Jag tror att det kan bli hyffsad utdelning och nu är det verkligen dags för sju rätt!

 

V75-1

Jättefavorit blir Axevallahästen nr 4 Handsome Brad (46%). Han har ju verkligen blommat ut som femåring och gjort idel fina insatser. Han står perfekt inne i Silverdivisionen och normalt sett ska han ha toppchans här. Han är startsnabb men ingen blixt. Brasklappen är att nr 5 Angle of Attack (3%) är blixtrande från början och kanske kan Niklas tas sig förbi från början. Handsome Brad har givetvis segerchans ändå men jag tror många spelar på att han tar ledningen direkt. Skulle det bli riktigt tuff körning så är 6 Ragazzo da Sopra (7%) mycket bra för dagen. Tänk på att 11 Magic Gwin (11%) har fått ett lopp i kroppen.

 

V75-2

Björn Goop blir favorit på hemmabanan med nr 3 Grandfather Bill (31%). Han var mycket förbättrad barfota runtom senast och det blir säkert samma balans igen. Loppet ser ändå öppet ut och det är flera norska hästar som är ganska svårbedömda. Nr 2 Faust Boko (25%) har ett gott rykte och vunnit sju lopp av 21 st. Han är alltid hårt betrodd och ser farlig ut. Nr 8 L´amour Bonanza (7%) har vunnit tre raka på slutet och det är alltid spännande och trots dåligt startspår så är han kul på strecken. Nr 6 Ricke (3%) har gått bra för sin tränare. Nu är det Erik Adielsson upp vilket känns som ett stort plus. Kul 3%:are.

 

V75-3

Nr 4 Love Matters (34%) är hårt streckad. Han är snabb och tar säkert hand om ledningen här om Örjan laddar. Jag tycker att han är EN UTPRÄGLAD SPRINTER och det gör att jag absolut garderar på den här distansen. Nr 2 Beau Mec (15%) är ju en otroligt pigg 11-åring. Han radar upp starka insatser och senast fick han krafter kvar i mål i tuff omgivning. Nr 6 Racing Mange (18%) var Joakim Lövgren jättenöjd med inför förra starten och han har VÄXT IN i Gulddivisionen. Han är tuff och räknas tidigt. Nr 10 On Track Piraten (6%) har inte riktigt räck till i tuffa gäng på slutet. Nu kör Erik Adielsson och det är givetvis några viktiga meter.

 

V75-4

Nr 3 Heart of Steel (30%) har verkligen tänt till på slutet och insatsen senast var toppen. Här är förutsättningarna perfekta och Peter Untersteiner har nog taktiken klar på förhand. Ledningen från start till mål. Nr 4 Bo C. (14%) gjorde ju ett ENORMT LOPP i uttagningarna till Svenskt Travderby som tvåa. I finalen ryckte Bo Nilsson skorna men det fungerade inte den dagen. BO C. ÄR RIKTIGT BRA men riskerar att få ett tufft lopp utvändigt om favoriten. Jag gillar nr 1 Wild Love (11%). Skulle Kevin hitta luckan från invändigt läge så kan favoriterna få det jobbigt till slut.

 

V75-5

Nr 2 Global Trust (69%) imponerade stort i sin comeback senast som valack. Han är startsnabb och motiverad favorit. Känns som en sund spik. För er som garderar favoriten så ta med nr 6 La Diva Rossi (6%) som gjorde ett heroiskt lopp på Jägersro med tränaren själv i vagnen. Även här förstärker Erik Adielsson. Nr 10 Monfalcone (1%) är mycket, mycket bättre än att vara streckad på 1%.

 

V75-6

Nr 9 Odd Herakles (31%) är motiverad favorit trots sitt bakspår. Han vinner ju nästan alltid. Nr 6 Tekno Odin (27%) är ju nästan lika mycket spelad. Jag tror det blir svårt att få tillbaka KALLBLODSSTJÄRNAN till sitt forna jag. Ändå värd ett streck. Bästa läget har ju nr 3 Kleppe Slauren (11%) och han har mött de tuffaste motståndarna hela tiden. Tidig. Nr 4 Lome Brage (13%) är bäst på sprint och därför tveksam. Nr 5 Odin Tabac (12%) är ju en otroligt pigg 15-åring som kan vinna även här.

 

V75-7

Ett spännande långlopp avslutar V75-omgången på Färjestad. Jag tvekar inte och TIPPAR EN SKRÄLL. Jag gillar verkligen nr 9 J.S.Apollo (7%). Han är verkligen STENTUFF och det ska bli kul att se honom i det här loppet. Jag kommer troligtvis att chansspika honom för att kunna få en riktig utdelning. Bakom ser det öppet ut och det går åt många hästar för att känna sig säker.

 

Jan Silvén vinner inte så ofta på V75 men imorgon hoppas jag att det är dags. Då kan det bli en riktigt trevlig lördagskväll och oavsett hur det går så hoppas jag att ni får en riktigt trevlig helg!

Lycka till!

Per Ottosson