Vi är inne i en intensiv tävlingsperiod nu med fyra tävlingsdagar inom drygt två veckor. Från i lördags kväll tar vi med oss att det var bra stämning på restaurangen där Axevalla Travförening bjöd sina medlemmar på schnitzel och ungefär 115 av medlemmarna var med och hade en trevlig kväll. Sportsligt tog Kim Eriksson fyra segrar med Robert Bergh-tränade hästar. Hästägarepokalen vanns av Pacifik W.F. ägd av Stall Grabbarna grus.

Dagens V65-tävlingar ser småtrevliga ut spelmässigt och nu när hösten närmar sig brukar också utdelningarna höjas. Det märkte vi i onsdags då det blev en vinnare som tog hela V86-potten på drygt 22 miljoner kronor! Restaurangen serverar Örtbakad kyckling med rostade rotsaker, citronyoghurt, sallad, smör, börd och kaffe.

Tävlingsplaneringen för nästa år är i full gång och ett första utkast angående Axevallas tävlingsdagar kommer måndag den 17 september. Sedan vet vi ju att det återstår en hel del fixande och trixande innan allt är helt fastslaget men det står i alla fall klart att Axevalla 2019 kommer att ha 41 tävlingsdagar. Vi vet också att vi är privilegierade med fyra V75-dagar, Förutom lördag och söndag under StoChampionatshelgen även lördag den 16 februari och även nästa år arrangerar vi V75 på nyårsafton.

På måndag, den 17 september, gör Roger Moström sin första arbetsdag som ny VD här på Axevalla. Roger kommer närmast från Årjängstravet där han har varit Travbanechef sedan 2014. Innan det har han en gedigen bakgrund som både tränare, lagledare, sportchef och klubbchef inom hockeyn i Nyköping. Axevalla hälsar Roger välkommen till gänget och han lär såklart figurera en hel del i kommande nyhetsbrev.

V75 drar vidare till Hagmyren i morgon och som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till Omgången. Fyra Axevallahästar gör den långa resan: Thorn Bird och Beatinathedevil F. (Eric Martinsson) och Polycrates Face (David Persson) i lopp 1 som är ett montélopp med 100.000 kronor i förstapris. Dessutom har David Persson med sin Dealwithakiss i V75-2.

Följ oss på sociala medier för att få det allra senaste som händer på och omkring Axevalla: axevalla.se, facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Hagmyren i morgon!

V75 avgörs på Hagmyren. Förhoppningarna finns alltid där och jag har lite känsla för den här omgången.

 

V75-1

7 Västerbo Pokerface (41%) var ett JÄTTESKRIK senast då han startade i ett derbykval. Han var inte märklig i loppet men det kan ju vara något som störde honom då. Kan dock inte spika. 2 Hungarian Hotwax (16%) imponerade stort senast. Spår 2 i volt är alltid lite krångligt men skulle Kaj komma före favoriten från start så blir han svårstoppad. 9 Hector Boko (18%) gjorde sin första start i Sverige senast. Han fick ett tungt lopp men avgjorde ändå på ett väldigt starkt sätt. 3 Maracanazo (8%) gjorde debut i ny regi senast. Kan vara FÖRBÄTTRAD och BARFOTA?

 

V75-2

2 Amanada Rose (19%) är en finska som har vunnit 11 av 13 lopp i år! Nu kör Jorma Kontio och visst låter det bra. Ändå SVÅRBEDÖMD. 8 Dealwithakiss (13%) är ju väldigt fartfylld och spännande med Jepson. 9 Linda´s Girl (18%) är STENTUFF och skulle hon komma fram i dödens tidigt så kan hon krossa allt. 10 Amalia Cash (14%) var en väldigt positiv överraskning senast. Jag vill också strecka 14 Ellieann (11%) som alltid spurtar bra till slut. Ta också med SPETSHÄSTEN 6 Selma Töll (5%).

 

V75-3

KLAR FÖRSTA HÄST är 10 Marvelous (18%). Han har alltid lovat mycket men senast var han så bra som ryktet säger. Trots kort distans så blir han tuff att stå emot. 2 Yankee Boy (2%) är startsnabb och har optimala förutsättningar. Kan absolut LEDA hela vägen. 5 Ural (38%) är favorit men riskerar dödens och därför är jag tveksam. SUPERSKRÄLLARNA ÄR 1 Emerald Boko (2%) och 9 Lamino (2%) som båda håller toppform och har smygläge.

 

V75-4

12 U.R.Faxe (25%) har radat upp fina prestationer och är absolut en av de som kan vinna. BAKSPÅR ETT MINUS. 15 Bellfaks (15%) är absolut bästa hästen men han har dubbla tillägg och det är inte enkelt. Det kan bli en skräll i detta loppet och glöm inte 5 Lykkerus (6%) som är fartfylld och KUSKFÖRSTÄRKT.

 

V75-5

Normalt så vinner 3 Antonio Tabac (66%) om han är LIKA BRA som på slutet. Jag är sugen på att gardera då det finns några roliga emot. 2 M.T.Joinville (14%) gör alltid bra lopp och har fint utgångsläge. 8 Moni Viking (5%) imponerade stort senast på Bergsåker.

 

V75-6

2 Volstead (49%) har hittat stilen igen och vunnit två raka. Helt ok att han är favorit men han kan få mothugg. FRAMFÖRALLT av 1 Charrua Forlan (19%) som inte kommer att ge sig frivilligt. Skulle det bli körning mellan dessa två så är givetvis 11 Heavy Sound (17%) absolut ett bud. Jag kanske tar några för fler för att hitta superrensaren.

 

V75-7

Jag CHANSSPIKAR 10 Tesio (20%). Han har fått två lopp i kroppen och senast gjorde han en heroisk insats då han först hängde i tredje spår nästan hela första varvet och sedan fick ge sig mot två smygkörda. Stor fördel är att nr 9 är struken. Jag tycker också att det finns tveksamheter på de flesta motbuden och detta gör att Tesio kan vara en bra spik i omgången.

 

Jag hoppas att vara med till sista avdelningen och då blir det givetvis spännande med en spik på bakspår. Det kan vara imorgon det smäller.

Trevlig helg och lycka till!

 

Per Ottosson