I morgon arrangerar vi V65-tävlingar med första start kl. 18.30 och 9 lopp på programmet. V65-omgången ser tilltalande ut och även om det är lite få hästar i ett par av avdelningarna så är det bra sportslig kvalité. I den fjärde avdelningen har fem av de sex startande färska V75-meriter t. ex och dessutom så går Hästägarepokalen av stapeln för 32:a gången.

Den första upplagan av Hästägarepokalen kördes 1984 och sedan har loppet körst varje år förutom 2005, 2006 och 2013. Det är således ett lopp med gamla anor och genom åren har vi sett många bra hästar vinna. Bland annat segermaskinen Zoot Rags (30 segrar) 1987 och 1988, Kriteriesegraren Not So Bad 1996, dubbelmiljonären med 31 segrar på kontot Johnny Walker Brew 2002 och Rigmor Jakobssons miljonärska Firewire ifjol.

Årets upplaga av Hästägarepokalen ser väldigt jämn ut och är ett öppet och trevligt spellopp som går som den näst sista V65-avdelningen. Hemmahoppen i år är: Ben G.T. (Stall Sofia Aronsson AB), Aisha Simoni (Mitja Nummenmaa), Cafu Boko (Saga Laursen), Jejje Palema (Stall Palema) och Missing the Blues (Reijno Holmgren) som vi håller en extra tumme för.

Axevalla Travförening bildades som en sammanslagning av de tre olika intresseorganisationer Hästägareföreningen, B-tränarföreningen och Damklubben i mitten på 2000-talet för att få en stark förening samlad under samma tak. Axevalla Travförening har för dagen 275 medlemmar och erbjuder många förmåner för våra aktiva. Bland annat så ansvarar de för provloppen på lördagar, arrangerar föreläsningar och studieresor och ikväll bjuder de samtliga medlemmar på restaurangen under tävlingarna. De arbetar aktivt tillsammans med Axevalla för att värna om- och utveckla travsporten i vårt område och vår anläggning där många av medlemmarna tränar sina hästar. Vill man veta mer om deras verksamhet så hittar man all information och olika förmåner på axtrav.se.

ATG gör en liten förändring gällande spelformen V64 i höst. Mellan den 18 september – 18 december byts V64 på tisdagarna ut till V65. Faller det väl ut under den här testperioden kan det bli fast i fortsättningen.

Tävlingsdagar att se fram emot och boka in i almanackan på Axevalla i höst: torsdag den 4 oktober V64 och Silverstoet. Tisdag den 16 oktober V65, Supertisdag med Ullbergs Minne och Breeders’ Crown.

Följ Axevalla på sociala meder: axevalla.se, facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans sportcitat: ”Vi komplicerar varandra bra”, Michel Nylander som svar på frågan om hur det är att spela ihop med andra NHL-proffs i VM.

Trevlig helg och välkomna ut till våra V65-tävlingar i morgon kväll!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Solänget i morgon!

Vi har en ”liten” jackpot imorgon igen. Det ser ut att finns flera bra favoriter och utdelningen kan bli begränsad.

 

V75-1

Jag tycker den knappa favoriten 9 Quality Tilly (25%) är motiverad favorit. Han tål den långa distansen och läge och kusk är bra. 10 Esprit Sisu (20%) gjorde ett riktigt bra lopp som trea i Derbykval senast. 4 Donners Am (16%) har jag väntat på att han ska blomma ut. På gång och gillar den långa distansen. Även 12 Global Undecided (15%) är under kraftig utveckling. Fyra hästar är ett starkt lås.

 

V75-2

1 Fame Boko (32%) har varit ute mot stenhårda motståndare och här han en väldigt lämplig uppgift. Klar första häst! 7 Roheryn (19%) är fartfylld men bäst på kort distans. KAN LURA FAVORITEN PÅ SPETS. Luringen är 9 Under the Counter (9%).

 

V75-3

Normalt så vinner favoriten 1 Emile Zola Sisu (58%). Han verkar vara något alldeles speciellt. Han har öppnat bra bakom bilen från spår 1 tidigare och det är en tänkbar spik. Jag vill bara NÄMNA 8 Einstein Sisu (3%) som gjorde ett kanonlopp näst senast på Solvalla. Senast fick han gå i dödens i sitt derbykval och det är bara att glömma. Given om du inte spikar.

 

V75-4

1 Lukas Rauen (13%) blir mitt drag. Han gick utanför favoriten 2 Finseth Yr (27%) senast. Nu hoppas jag och tror att Kaj kan sätta min vinnare i spets och då blir han svår att nå.

 

V75-5

Ett mycket spännande spellopp. 3 Disco Valante (55%) var tillbaka i fint lag senast vid seger. Fint läge men GIVEN ATT GARDERA. Han är för strulig för att spika. 5 Erik Sting (15%) har gjort jämna och fina prestationer på slutet och är tidig. Jag garderar med några ytterligare som är utdelningshöjare. 2 Tobacco (10%) håller toppform, 4 Cab Hornline (9%) kanon i grunden, 10 Magnifik Brodde (3%) och 11 Vic de Luxe (0%) är två riktiga norrlandsskrällar.

 

V75-6

Jag tror att 5 Makethemark (41%) är klar! Jag vill gärna ha barfota runtom för då tror jag han vinner oavsett.

 

V75-7

3 Sign Me Up Too (40%) har ju verkligen imponerat på V75. Han är startsnabb och mycket talar för att han tar ledningen här. Då blir han svårslagen. BRASKLAPPEN ÄR att han har fått mycket pengar på sig. Jag har en KÄNSLA att det kan hända något här och kommer att heltäcka detta loppet på någon kupong. Jag vill varna kraftigt för 9 Wasa Warrior (12%) som verkligen har hittat stilen på slutet och som står fint inne i loppet.

 

Med några skrällar kan det bli fina pengar. Vi gör som vanligt ett nytt försök och det är härligt med helg igen.

Lycka till!

Per Ottosson