I tisdags drog vi igång andra halvlek här på Axevalla med V5-tävlingar som vi ”saxade” mot Solvallas mycket fina V64-omgång. Det var en trevlig kväll och en hel del folk ute på publikplats i den sköna sensommarkvällen. Sportsligt noterar vi att Carlos Söderström tog en dubbelseger som tränare och att det blev fyra hemmasegrar: I lopp 1 Unico Brodde (Sofia Aronsson), lopp 7 Vapour Trail ((Ulf Stenströmer), lopp 8 Hjalle Palema (Pär Hedberg) och lopp 9 Sunes Sommar (Elisabeth Sandin).

Nästa tävlingsdag är nästa lördag den 8 september då vi arrangerar V65-tävlingar. På programmet står bland annat hästägarpokalen och Axevalla Travförening har bjudit in sina medlemmar till en trevlig kväll på restaurangen. Det är fri entré!

Derbyhelgen står för dörren på Jägersro som tävlar fredag (lunch), lördag och söndag. På V75 i morgon har vi tre Axevallahästar som starter: V75-1 Gun Palema (Pär Hedberg), V75-2 Starforlife Palema (Pär Hedberg) och V75-7 Mack Dragan (Morgan Wilhelmsson). Jag pratade med Pär Hedberg i morse och han lät väldigt nöjd med Starforlife Palema. Ta det som ett tips. Som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången. Missa inte det, han har ett riktigt roligt drag i den sjätte avdelningen som här helt bortglömd! Missa inte att teckna andel i Axevallas eget andelsbolag här!

Westerntävlingar pågår på anläggningen fredag-söndag den här veckan.

Sofia Aronsson råkade ut för en otäck olycka med sin tvåhästarsbuss på väg hem från Bergsåker i lördags. Det var en personbil som gjorde en omkörning över heldragen linje med frontalkrock som följd. Som tur är gick allt bra med alla inblandade och både Sofia och hästarna är hemma välbehållna men det var såklart en hemsk upplevelse.

Fredrik Berg drog igång sin proffstränarrörelse här inne på Axevalla för drygt tre veckor sedan. I måndags startade han sin första häst som A-tränare på Mantorp och det slutade med seger direkt med Floyd Fortuna. En mycket bra början på proffskarriären!

Ulf Stenströmers nya stjärna Handsome Brad imponerade återigen stort när han vann V75-3 på Bergsåker i lördags. Carl Johan Jepson laddade rejält från åttonde bakom bilen och kunde ta över ledningen ganska tidigt för att sedan hålla undan knappt i en tät upploppsduell. Uffes O’Man Flax var bara en nos från att vinna V75-5 från utvändigt ledaren så det var riktigt nära en V75-dubbel för Stall Stenströmer som redan har kört in drygt 3,4 miljoner kronor. Bara 150.000 mindre än hela fjolårets resultat.

Rickard Svanstedt tog en dubbelseger igår på Örebro med Drachenzahn och Samaras K.M.E. Rickard är den Axevallatränare med flest hästar på sin träningslista med 47 stycken. Följd av Sofia Aronsson 44, Ulf Stenströmer 41 och Eric Martinsson 38 hästar.

Som vanligt kan man läsa om alla Axevallasegrar och se en del bilder under Axplock på axevalla.se.

Följ Axevalla på sociala medier: axevalla.se, facebook.com/axevalla, twitter: @axevalla, instagram: @axevalla.

Veckans sportcitat: ”Det är svårt att anfalla när man inte har bollen”, Sven-Göran Eriksson när han var expertkommentator under fotbolls EM i Sverige 1992.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75 på Jägersro i morgon!

Just nu på väg ner mot Malmö och Jägersro (torsdag kväll). Det känns som en sommaravslutning när man är på väg till Jägersros Derbyhelg. Det är alltid kul att vara på plats och på lördag ska vi ta dem!

 

V75-1

Klar förstahäst är 8 Julia Pellini (22%). Hon har varit ute i tuffare gäng än det här och radat upp fina insatser. Perfekt inne på pengar och ett fint startspår. Hon behöver dock ryggar och lite serverat men det skulle kunna vara en chansspik i första. 10 Rose Mary (10%) är en mycket lovande fyraåring. Hon blev för het i ledningen senast då hon provade att kvala in till stoderbyt. På start är det kanske 4 Callmeawinner (11%) som är spännande. Senast avslutade hon fint från fjärde invändigt i ganska tufft gäng.

 

V75-2

1 Rajah Silvio (35%) har gått väldigt bra på slutet. Björn Goop är i TOPPFORM och från ett sådant här läge blir han givetvis att räkna med. Tycker ändå inte hästen är tillräckligt bra för att gå på. 10 Kimbee Crown (20%) blir min förstahäst. Han vann LEKANDE LÄTT från dödens senast och verkar vara riktigt vass för dagen. 9 Starforlife Palema (7%) har hittat nya växlar med barfotakörning. Kul skräll. 7 Spartak Face (6%) har farten men är lite strulig och bara en outsider.

 

V75-3

Mycket talar för favoriten 8 Cypern Lane (55%). Han var heroisk i Jubileumspokalen som trea men kanske körde Johan väl optimistiskt. Motståndet är ganska ljummet och han kan nog avgöra det här när det passar. Enda motståndet är 3 Dante Boko (19%) om han har vaknat på rätt sida.

 

V75-4

Det ska bli väldigt kul att se 4 Vinci Power (17%) i regi. Detta rör sig om en riktigt fin talang som nu gör debut i Peter Untersteiners regi. KLAR FÖRSTAHÄST på vad han har visat tidigare. Favoriten 3 Burning Man (35%) har spår innanför min idé och visst kan han vinna men bara ett streck om du garderar mina två vinnare. Jag tror också en hel del på 12 Aperfectdream (19%). Han var toppfin senast och från ett springspår kan Robert hitta ett bra läge direkt.

 

V75-5

3 Can Lane (22%) verkar ha hittat stilen på allvar. Det ryktas att Johan är väldigt nöjd med sin adept och han såg väldigt bra ut senast vid lätt seger. Han är EN AV FLERA tänkbara spikar i omgången. Bakom är det inte omöjligt att det kan bli en skräll om inte min idé vinner och man kan heltäcka loppet om man vill chansa på att det blir en skräll.

 

V75-6

MIN IDÉ ÄR HELT BORTGLÖMD och är 3 Monfalcone (7%). Han gick dubbelt så fort som sina konkurrenter senast på Åby som trea. Han var sist in på upploppet och vred ner på andra open stretch och såg HELLÄCKER UT. Given på ALLA KUPONGER. 1 Velvet Gio (28%) har gått bra en längre tid och senast var han riktigt vass. Innerspår och Jepson är givetvis en spännande kombination. Favoriten 7 Toddler (34%) ÄR JAG TVEKSAM TILL. För mig är han en UTPRÄGLAD SPRINTER och jag tror han får det jobbigt. För er som letar JÄTTESKRÄLLAR så se upp med 12 Falk On Hill (3%). Han gjorde ett topplopp senast på Lindesberg och med det loppet i kroppen har han toppform.

 

V75-7

HÄR FINNS ÄNNU EN TÄNKBAR SPIK. 5 Mac Dragan (37%) med optimal balans. BARFOTA RUNTOM OCH JÄNKARVAGN. Han är väldigt startsnabb och jag tror inte att någon vill ta emot Mac Dragan från start. Då ska det vara TOPPCHANS. Sund spik. Om ni ska GARDERA så är det i första hand hästarna som har bästa spåren som ni ska tänka på. 1 Stepping Spaceboy (10%) och 2 Trinity Lux (3%) är båda startsnabba och troligtvis kommer att bakom favoriten på innerspår.

 

Kanske träffas vi i helgen eller också kämpar vi framför dator och tv. Hur som helst önskar jag er en trevlig spelhelg.

 

Lycka till!

Per Ottosson