Axevalla Nyhetsbrev 2018-08-24

På tisdag är det dags för ”andra halvlek” här på Axevalla då vi kör igång med att vara saxbana mot Solvallas fina V64-tävlingar med V5 som huvudspel. Vi har 18 tävlingsdagar kvar i år, bland annat Silverstoet som går torsdag den 4 oktober, Breeders’ Crown och Ullbergs Minne dem 16 oktober som är en Supertisdag. Sedan avslutar vi härligheten med ”Grand Finale” med V75 på Nyårsafton!

Tisdagens tävlingar är definitivt en småtrevlig tillställning och om man har premiumabonnemang hos ATG kan man gå in på Axevallas egen kanal för att följa dem i sin helhet. På programmet står bland annat utdelningsceremonier i Månadens häst, Månadens hästägare och Kvartalets ungdom.

Kvartalets ungdom blev snart 18-åriga Emma Johansson som till vardags läser tredje året på Naturvetenskaplig linje på gymnasiet. Emma är väldigt engagerad i Axevallas ungdoms- och travskole-verksamhet och även adjungerad som ungdomsrepresentant i Axevallas styrelse. På fritiden tränar och tävlar hon med sin egen ponny Nikki Nonstop som i senaste starten var med i Åby Lilla Pris förra lördagen. Månadens häst i juli blev Raoul Engbloms Ad Hoc som ägs av Norebyns Fastighetsförvaltning AB. Treårshingsten tog två mycket fina segrar som inbringade 300.000 respektive 150.000 kronor vardera. Månadens hästägare i juli blev Stall Jaka som bland annat har Suarez i träning hos Per Berg Thomsen. Här kan ni läsa mer om detta.

Vi fortsätter att satsa på vår träningsanläggning och i veckan var breddningen av den vanliga rakbanan klar. Det går nu att köra åt båda hållen på ett mer effektivt sätt vilket har varit ett önskemål från våra aktiva under en längre tid. Dessutom har vi under uppehållet förlängt djupsandbanan med 100 meter vilket innebär cirka 600 meters effektiv körsträcka och ombyggnationen och utbyggnaden av veterinärinrättningen är också i full gång.

Som vanligt hittar man alla Axevallasegrar på bortaplan och en hel del bilder under Axplock på axevalla.se. Bland annat så startade Jenny Nordensson två hästar på Mantorp i lördags kväll och båda vann, Deferre des Quatre och Tire Bouchon.

Bergsåker bjuder på topptävlingar både fredag kväll och lördag den här veckan och det är V75 med superjackpot i morgon. Ulf Stenströmer är den enda Axevallatränaren som gör resan, han har bott och arbetat i Sundsvall som yngre lärling, och har släkt där uppe. Hans starthästar är: Smokey Herman (V75-1), Handsome Brad (V75-3), Aisha Simoni (V75-4) och O’Man Flax (V75-5). Längre ner har ni Ottos analys till lördagens V75.

Vi avslutar nyhetsbrevet med en solskenshistoria från trippeltravet. När vi kom tillbaka från semestern förra måndagen ringde det en man som berättade att han under lördagen på StoChampionatshelgen skulle ta med sina fyra barn till Sommarland. Han kom från ett annat land men hade hört mycket om Sommarland och barnen ville så gärna åka dit. De åkte buss och tåg och efter flera timmars resande och en del väntan klev de av på 49:an precis utanför Axevalla. Det var väldigt mycket folk och trevligt tyckte han men när de hade letat efter badbassängerna i en halvtimme förstod han att de hade kommit fel. Axevallas eminenta entrépersonal visade familjen den rätta vägen till Sommarland och givetvis betalade vi tillbaka entrépengen. Slutet gott allt gott!

Följ Axevalla på sociala medier: axevalla.se, facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Trevlig helg!

Lars & Benny

Ottos analys till V75 på Bergsåker lördag med SUPERJACKPOT!

Summer Heat innebär en jättejackpot på V75 som avgörs på Bergsåker. Normalt sett är det bara sex avdelningar att tippa då Readly Express är med på kupongen. Vi har dock tidigare sett att det kan bli stora pengar trots en jättefavorit. Det närmar sig lördag igen och då är man ju alltid sugen på V75.

 

V75-1

7 Laskari (39%) gjorde debut för Timo Nurmos senast. Han blev ett stort ”STALLSKRIK” och han var OTROLIGT BRA. Imorgon har han ett sämre startspår och det kan bli svar inifrån. Sättet han vann på senast var så imponerande att han borde kunna vinna trots en resa utvändigt ledaren. Motståndet är nog lite tuffare den här gången och man vet aldrig. 3 Thelma de Glatigne (12%) gjorde en fin insats senast från ledningen. Hon tar nog ledningen även här och kort distans och Erik Adielsson känns ju givetvis intressant. Tidigt motbud vid gardering. 11 Lexington Hall (3%)är stallkamrat till favoriten. Han står ganska tufft inne i loppet men han är en UTPRÄGLAD SPRINTER. Senast gick han i ledningen och vann ganska enkelt. Jepson sa då att han trodde Lexington Hall skulle vara vassare bakifrån. Skulle det bli hård körning i loppet så är SUPERSKRÄLLEN ett faktum. Även 4 Kövras so Far (13%) är gynnad av kort distans och om det blir tufft tempo.

 

V75-2

Här vinner nog JÄTTEFAVORITEN 5 Månprinsen A.M. (69%). Han var senast ute på Åby där det var rekordförsök för nordsvenska hästar. Gunnar körde optimistiskt och vann trots den korta distansen. Han visade upp Månprinsen i toppform. Det innebär att han måste vara mycket svårstoppad när det rör sig om SM-distansen 2640 m. SUND SPIK.

 

V75-3

Här är det jämnspelat mellan tre hästar. 7 Nobel Amok (16%), 8 Handsome Brad (18%) och 9 M.T.Joinville (16%). Det är ju tre TOPPHÄSTAR men mitt val blir 9 M.T.Joinville då han bästa startspåret av dessa . Han verkar också ha hittat tillbaka till sitt gamla jag och då är det ju en riktig kanon. Klar första häst. De andra två räknas givetvis och kanske kan man krydda med några fler. Outsiders är 6 Västerbo Grosbois (3%) och 11 Test Drive (5%).

 

V75-4

Ett riktigt bra stolopp. MEST SPÄNNANDE är 4 Linda´s Girl (9%). Detta är en riktigt tuff märr som vid felfri avgång kan krossa det här gänget och är ett måste. Jag har också stor respekt för 7 Dear Friend (14%) som har radat upp fina insatser. Det är väl inte omöjligt att Peter H Sjöberg kan styra till spets här. 5 Visa As (15%) är en italienska som har topptider i kroppen men voltstart är ett stort frågetecken. 8 Bula Bula Am (13%) är ojämn men besitter väldigt hög kapacitet i sina ljusa stunder. 12 Mille Millionaire (15%) är BORTLOTTAD.

 

V75-5

1 O´man Flax (34%) har Ulf Stenströmer alltid haft höga tankar om. I de tre senaste starterna har O´man Flax gått barfota runt om och då har det verkligen släppt till. Han är startsnabb och förutsättningarna är helt perfekta. Han är motiverad favorit. Det händer dock oväntade saker i lägsta klassen och med tanke på det kan det vara läge att gardera. Stig H Johanssons 3 Captain Knas (11%) var lovande som 3-åring men först nu verkar ”polletten ramlat ner”. SUPER, SUPER SKRÄLLEN är 11 Albert G. (1%). Jag såg honom för tre starter sedan på Örebro och då höll han jättebra i dödens. Gången efter var han sämre men senast på Solvalla gjorde han åter ett topplopp i dödens på starka 1.13,7. Skulle det hända något med favoriten så kan Albert G. absolut vara vinnare. 5 Walkie Talkie (19%) vann på ett fint sätt senast i ett överpaceat lopp. Hon gick då barfota runtom och det blir säkert samma nu. Senast var det endast ston så kanske är det lite tuffare nu.

 

V75-6

Favorit är Robert Bergh med 12 Tesio (21%). Han fick ju ett stentufft lopp då han startade i Harper Hanovers lopp. Efter det fick han en paus. Nu har han fått två lopp i kroppen och vunnit knappt då han har varit lite seg men han har visat en enorm ”vinnarskalle”. Med de två loppen i kroppen så talar mycket för att han kan vara helt på topp i morgon. Robert har också pratat om barfotakörning? Spåret är ju inte någon höjdare men med tanke på den långa distansen så är han MOTIVERAD FAVORIT. Roligaste motbudet är 9 Alfas Dimitri (8%). Han gjorde debut i ny regi senast och var då på linje med favoriten. Han hade nog vunnit om han inte trasslat till det med travet sista biten. Givet streck om ni garderar. Därframme har 2 Knifetown Winner (19%) ett fint läge och är nog ledaren i loppet. 10 Uppohoppa (20%) är stark och rejäl och alltid med och hugger när han startar på V75.

 

V75-7

8 Readly Express (73%) ÄR HELT ENKELT BARA BÄST. Motståndarna har så stor respekt för favoriten så att han säkert blir släppt till spets. Väl där blir det svårt att ta honom.

 

Två stora favoriter som jag tror normalt sett vinner. Bakom finns det flera roliga skrällar som kan göra att det ändå blir härliga höstpengar. Nu laddar vi!

 

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar