Axevalla Nyhetsbrev 2018-08-17

Vi är igång igen efter ett litet semesteruppehåll och det känns skönt att ”andra halvlek” har börjar. Vi har 18 tävlingsdagar kvar i år med V75 på nyårsafton som avslutning innan vi gör bokslut. Första tävlingsdagen efter uppehållet är tisdag den 28 augusti då vi har kvällstävlingar och V5.

En kort återblick till årets trippeltrav så kan vi konstatera att det var en kanonhelg på många sätt. Sportsligt och arrangörsmässigt var det mycket bra och enda minuset är att vi tappade publik gentemot året innan. När alla är tillbaka från semestern så ska vi som vanligt ha en utvärdering och diskussioner om fortsatt utveckling av vårt stora arrangemang.

Under uppehållet har det varit många Axevallasegrare på bortaplan och som vanligt kan man läsa om alla dessa och se en del bilder under Axplock på hemsidan. Bland annat tog Raoul Engbloms treåring Ad Hoc två fina segrar i juli med 300.000 respektive 150.000 kronor i förstapris. Den ståtliga Yankee Glide-hingsten är också månadens häst på Axevalla i juli och ceremonin sker under tävlingsdagen den 28 augusti.

Idag läggs sista ”touchen” på rakbanan som har breddats så det problemfritt går att köra åt båda hållen och på måndag är det öppet att träna på den. Även vår mycket populära sandbana har förbättrats ytterligare då den är förlängd med 100 meter. Vårt arbete med att bli en helt komplett tränings- och tävlingsanläggning fortskrider.

I lördags avgjordes Åby Stora Pris och V75-finaler på Åby och duellen upploppet ner mellan Readly Express och Propulsion kommer att gå till historien där den sistnämnda till slut slog sig förbi i sista steget. Åby fick verkligen en succéartad start på det nya upplägget av Åby Stora Pris! Innan tävlingsdagen startade så noterar vi att Sofie Nordmark vann Åby Lilla Pris (B-ponnys) med sin Ernst Ricardo som därmed tog en riktigt stor seger i sin 59:e start. Det var förövrigt nioåringens 15:e seger i den framgångsrika karriären.

V75 drar vidare till Gävle som har topptävlingar med finaler i korta E3 både för hingstar/valacker. Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången och den enda Axevallahästen som provar lyckan är Petra Björkmans Miskos Caprea i V75-4.

Följ Axevalla på sociala medier: axevalla.se, facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Trevlig helg!

Lars & Benny

 

Ottos analys till V75-omgången på Gävletravet i morgon med jackpot!

Det är en HÄRLIG JACKPOT att förhoppningsvis ta del av på lördag då V75 avgörs på Gävle. Givetvis hoppas man att idéerna ska stämma.

Häng med!

 

V75-1

Klar favorit blir 1 Mr Golden Quick (31%) som har gått bra en längre tid. Han har också blivit kuskförstärkt en av världens bästa kuskar Mika Forss. Innerspåret känns ändå tveksamt att han kan hålla upp ledningen och då är han ändå i fara. Svårt att spika trots att det är ett bra ekipage. Andrahandsfavoriten 7 Sign Me Up Too (22%) har radat upp kanonlopp på V75 men också fått snabba pengar på sig. Utgångsläget är också tufft och han blir bara ett garderingsstreck. 5 Linda´s Girl (14%) är en TUFF MÄRR som tål att göra en del själv i loppen. Tuffare motstånd nu? Men ändå värd ett streck. Jag låser på fyra hästar och sista strecket på 6 Sugar Daddy (11%) som gjorde ett bra lopp senast och som verkar på gång igen.

 

V75-2

3 Betting Gangster (45%) är en topptalang med grym stam. Jag tror helt enkelt att det är bästa hästen och att han krossar det här gänget. Han känns som en tänkarbar jackpotspik.

 

V75-3

KLAR FÖRSTAHÄST ÄR 1 Monark Newmen (22%). Han visade redan i fjol som fyraåring att han var något alldeles extra. Som femåring har han nu tagit klivet in i Sverigeeliten och han känns under stadig utveckling gentemot sina äldre motståndare. Kan vara en tänkarbar spik. Bakom är det flera som räknas och då går det åt fem-sex hästar för att vara säker.

 

V75-4

1 Hugo Gustivar Boko (57%) tycker jag är överstreckad med tanke på sin orutin och han måste bort för att jag ska få rejäl utdelning på V75. Jag tror att det blir helgardering på mitt system men för er som bara har ett mindre antal hästar så ska ni strecka 7 M.T.Machiavelli (10%) som är fartfylld och har ett spännande springspår. 6 Kapish G.L. (2%) är en spännande enprocentare som har fart och perfekt läge. MEN bakom favoriten kan det hända vad som helst här och jag rekommenderar riklig gardering.

 

V75-5

Favorit är 5 Exclamation Mark (35%). Han har imponerat vid två raka segrar för Ulf Ohlsson. Senast var det ett rätt tufft sällskap men han tog ledningen och vann enkelt. Han står bra inne i det här loppet och han är absolut en tänkbar vinnare. Han har dock sina största motståndare innanför bakom bilen och kanske kan någon svara upp favoriten. 1 Ural (22%) imponerade stort förra året vid fyra segrar och provade sedan i vintras i Paris utan några större framgångar. Kom tillbaka senast på ett fint sätt och det verkar som Susanne Richter har fått igång sin lovande hingst igen. Han har öppnat bra tidigare från start och kanske kan han fånga upp favoriten. SPÄNNANDE HÄST! 4 Mister Niky (24%) har radat upp fina insatser i lite enklare gäng. Han är gynnad av dagens distans (2640 m) och givetvis kommer Björn att göra allt för att ge favoriten en match. Jag vill varna för skrällen 2 Farmer Jack (6%) som jag tror kommer att få ett fint invändigt lopp då de betrodda kommer att köra mot varandra. Med torrt spurtkrut till slut kan han bli en otrevlig överraskning för favoriterna. Bakom dessa fyra är steget ganska långt ner till femte hästen även om jag gillar 12 Minnestads Ecuador (3%).

 

V75-6

E3 final för 3-årig ston över kort distans. Här KÄNNS DET som det kan bli en skräll. Unga ston och lite längre fram på säsongen kan göra att formen ändrar sig ganska mycket och min erfarenhet är att det kan hända saker i den här typen av lopp. Det är GANSKA SVÅRT att analysera vilken som vaknat till rejält inför loppet på lördag. Var vakna för UTRUSTNINGSÄNDRINGAR som kan göra underverk på ett treårigt sto. Favoriten 1 Zara Kronos (34%) har ju tagit steget fram som kulletta och lyckas Jocke Lövgren att hålla upp ledningen så kan hon givetvis vinna. 2 Aleppo Pine (18%) har ju varit en snackhäst i Roger Walmanns stall och hon har gjort det toppenfint. Jag kommer dock att chansa på att det händer något här och garderar ordentligt.

 

V75-7

5 Urban Kronos (28%) blir ganska stor favorit. Han har tagit ett stort kliv framåt under sommaren och vunnit nästan hela tiden. Nu är det många snabba konkurrenter innanför och han är I FARA. Inget för mig. 1 Angle Of Attack (19%) har fått drömläget med innerspår bakom bilen och Björn Goop i sulkyn. Han kan leda det här loppet från start till mål. 2 Erik Sting (17%) ÄR BÄST PÅ SPRINTERDISTANS!? Han har varit en liten besvikelse i de två senaste loppen men det ska bli kul att se honom från det här läget och kort distans. 4 Ajlexes Cubano (4%) är OCKSÅ bäst över kort distans och förutsättningarna är perfekta. VI TAR EN SUPERSKRÄLL SOM OCKSÅ ÄR OERHÖRT GYNNAD AV KORT DISTANS. 6 Västerbo Grosbois (2%) tycker jag absolut att ni ska ta med till endast 2%. Varför inte ta 10 Test Drive (1%) och 12 Disco Volante (4%) när vi ändå är igång.

 

Jag hoppas verkligen att det är dags för att vara med och dela på en riktigt JACKPOT! Hoppas du också blir en vinnare.

 

Hälsningar,

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar